ΑρχικήsecurityΗ Microsoft διαγράφει 10 εκατομμύρια εικόνες διάσημων προσώπων για λόγους ασφαλείας

Η Microsoft διαγράφει 10 εκατομμύρια εικόνες διάσημων προσώπων για λόγους ασφαλείας

Microsoft Το MS Celebs είναι μια δημόσια βάση δεδομένων, η οποία ανήκει στη Microsoft και περιλαμβάνει μια συλλογή με εικόνες διάσημων ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή με εικόνες από celebrities. Αυτό, βέβαια, ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Τώρα, η Microsoft αποφάσισε να διαγράψει 10 εκατομμύρια εικόνες.

Η βάση δεδομένων MS Celebs δημιουργήθηκε από τη Microsoft το 2016. Σκοπός της ήταν η βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Ωστόσο, χρησιμοποιούνταν και από άλλες εταιρείες, όπως η IBM, η Nvidia κ.λ.π.

Το σύνολο των εικόνων ήταν 10 εκατομμύρια και ανήκαν σε 100.000 άτομα, με διαφορετικό βαθμό δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο. Κάποια από τα άτομα, που υπήρχαν στη βάση δεδομένων, δεν είναι τόσο γνωστά,  ωστόσο δόθηκε το όνομα “Celebs”. Στόχος της Microsoft, όταν δημιούργησε αυτή τη βάση δεδομένων, ήταν να χρησιμοποιήσει τις εικόνες των 100.000 ατόμων και να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα άτομα σε μια λίστα με 1 εκατομμύριο ονόματα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα. Πολλοί από τους ανθρώπους, των οποίων οι εικόνες βρίσκονται στη βάση δεδομένων, δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

Η Microsoft έχει συμπεριλάβει στην MS Celebs εικόνες ανθρώπων, που δεν είναι ακριβώς celebrities, απλά έχουν μια online δραστηριότητα. Τέτοια άτομα είναι δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, μουσικοί κ.ά. Μεταξύ των ατόμων, που περιλαμβάνονταν στη βάση, ήταν ένας πρώην υπάλληλος πληροφορικής του FTC και οι ιδρυτές του The Intercept, Glenn Greenwald και Jeremy Schahill.

Γιατί η Microsoft αποφάσισε να διαγράψει τις εικόνες;

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Microsoft πήρε αυτή την απόφαση, καθώς υπήρχαν ανησυχίες, σχετικά με την ιδιωτική ζωή των ατόμων. Η Microsoft φοβάται ότι κάποιες κινεζικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη βάση για να βελτιώσουν τα συστήματα επιτήρησής τους.

Δεδομένου ότι το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι πολύ σημαντικό, δεν μας κάνει εντύπωση, που η Microsoft πήρε αυτή την απόφαση. Στις μέρες είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν οι εταιρείες, που δεν φροντίζουν για την ιδιωτικότητα των χρηστών. Πρόσφατα, η Apple και η Google κατηγορούσαν η μια την άλλη γι΄αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η βάση δεδομένων προοριζόταν για ακαδημαϊκούς σκοπούς και διατηρούνταν από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας. Πλέον, έχει αφαιρεθεί.

Ωστόσο, αν και η Microsoft έχει αφαιρέσει τη βάση δεδομένων, υπάρχουν ορισμένα identifiers, που σχετίζονται με αυτήν, και είναι διαθέσιμα στο GitHub. Ξέρουμε όλοι ότι οτιδήποτε ανεβαίνει στο διαδίκτυο μένει για πάντα. Η βάση δεδομένων εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες, όπως το Dropbox, το GitHub, το Baidu κ.λπ. Επίσης, είναι διαθέσιμη σε όλες τις εταιρείες και τους ερευνητές, που την είχαν κατεβάσει στο παρελθόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS