ΑρχικήinetApple Watch: θα διαθέτουν period tracker στο λογισμικό τους

Apple Watch: θα διαθέτουν period tracker στο λογισμικό τους

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή της η Apple, παρουσίασε το νέο watchOS 6, που θα εμπεριέχει εφαρμογή καταγραφής περιόδου. Το watchOS 6, το οποίο είναι το λογισμικό του Apple Watch, θα προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες, που έχουν ένα τέτοιο ρολόι να σημειώνουν και να παρακολουθούν τον κύκλο τους.

Apple Watch

Η εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει ιδιαίτερα, στην άμεση καταγραφή της περιόδου και στα χαρακτηριστικά του κάθε κύκλου. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτό να γνωρίζουν, ποιες είναι οι μέρες οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν μια σύλληψη ή να μη φέρουν αντίστοιχα. Επίσης, οι γυναίκες που θα διαθέτουν Apple Watch, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μια προειδοποίηση για πιθανή ημερομηνία έναρξης του κύκλου, ώστε να εφοδιάζονται με ότι μπορεί να χρειαστούν εκείνες τις ημέρες. Όπως, για παράδειγμα, προϊόντα υγιεινής και παυσίπονα.

Τα καλά νέα είναι, ότι η λειτουργία αυτή έχει προβλεφθεί να βρίσκεται και στα κινητά της Apple και στο λογισμικό του iOS. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή την εφαρμογή κάποιος, που δεν έχει Apple Watch αλλά έχει iPhone.

Εφαρμογές τέτοιου τύπου βέβαια, δεν είναι πρώτη φορά που συναντάμε. Έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν κι άλλα period trackers. Αυτό είναι σαφέστατα ένα βήμα, να ενημερωθούν οι γυναίκες για το τι συμβαίνει στο σώμα τους.

Προφανώς, όπως σε κάθε τι τεχνολογικό, ακόμη κι εδώ εντοπίζονται προβλήματα. Σε μια συνέντευξη με την TechRadar, η Leslie Heyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Cycle Technologies και δημιουργός της εφαρμογής Dot, ανέφερε ότι είχε ανησυχίες, καθώς υπάρχουν πολλές τεχνολογικές εφαρμογές γονιμότητας, που είναι παραπλανητικές γιατί δεν υπάρχει το ιατρικό υπόβαθρο να στηρίξουν όσα διατείνονται ότι μπορούν να κάνουν.

Παράλληλα υπάρχουν και οι ενδοιασμοί πολλών χρηστών του Apple Watch, ο οποίοι δε θέλουν να υπάρχουν προσωπικά τους δεδομένα online. Κάτι που δε μοιάζει καθόλου παράλογο, τη στιγμή που δε μπορεί να υπάρχει εγγυημένη ιδιωτικότητα, όταν παντού καραδοκούν hackers. Στον αντίποδα, ο παρουσιαστής του WWDC, Dr. Sumbul Desai, δήλωσε, ότι “όλα τα δεδομένα υγείας αποθηκεύονται με ασφάλεια και μπορείτε να ελέγχετε τα δεδομένα σας, επιλέγοντας τι μοιράζεται με άλλες εφαρμογές”.

Η Apple, η οποία αναφέρεται στην εμμηνόρροια και τη γονιμότητα, συντελεί στο να μην είναι πια οι λειτουργίες του γυναικείου σώματος “ντροπή” να συζητιούνται, βοηθώντας παράλληλα τις γυναίκες να αποκτήσουν μια πιο ενημερωμένη γνώση των σωμάτων τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS