ΑρχικήsecurityApple: Το iOS 13 υπόσχεται να σταματήσει τις κλήσεις spam

Apple: Το iOS 13 υπόσχεται να σταματήσει τις κλήσεις spam

Η Apple κάνει για μια ακόμη φορά το επόμενο βήμα στην ασφάλεια των iPhone. Αυτή τη φορά εργάζεται πάνω στη δημιουργία φίλτρων, προς αποφυγή των κλήσεων spam. Για την ώρα υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος από τα iPhone. Όταν έρχεται κλήση από οποιονδήποτε αριθμό, στην οθόνη τη συσκευής, βγαίνει αναφορά με λεπτομέρειες του καλούντος. Εκεί ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει από τα στοιχεία, εάν θέλει να αποδεχτεί την κλήση ή αν δεν την αποδεχτεί, εάν θα μπλοκάρει τελείως τον αριθμό ή όχι.

Έρχεται η Apple τώρα, να εξελίξει αυτή τη διαδικασία. Με το iOS 13 οι αριθμοί, οι οποίοι δεν είναι αποθηκευμένοι θα μπαίνουν ουσιαστικά σε σίγαση. Στην πραγματικότητα, θα στέλνει όλες αυτές τις κλήσεις στον τηλεφωνητή.

Apple

Αυτή η λειτουργία δε θα είναι υποχρεωτική, όμως θα μπορεί όποιος θέλει να την ενεργοποιήσει. Βέβαια, τα στοιχήματα μέχρι στιγμής δείχνουν, ότι μάλλον όλοι θα την ενεργοποιήσουν, αφού σε γενικές γραμμές όλοι ενοχλούνται για τις κλήσεις που λαμβάνουν από αριθμούς που δε γνωρίζουν και πολλές φορές σε ακατάλληλες στιγμές.

Αν και συνήθως οι ανεπιθύμητες κλήσεις έρχονται από αριθμούς που φαινομενικά είναι αρκετά απλοί και δείχνουν να είναι τοπικοί, η Apple υποστηρίζει ότι το iOS 13 θα είναι σε θέση να φιλτράρει και θα επιτρέπει κλήσεις από αριθμούς, που είναι συνδεδεμένοι με τον χρήστη μέσω επαφών, μηνυμάτων και διευθύνσεων. Οποιεσδήποτε άλλες θα πηγαίνουν αυτόματα στον τηλεφωνητή.

Ακόμα και αν δεν επιτρέπει καμία τέτοια κλήση, το iOS 13 θα επιτρέπει την καταγραφή μηνυμάτων στον τηλεφωνητή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα, ο αριθμός που αποκλείεται, να μην είναι spam αλλά επαφή που ίσως χρειάζεται.
Με αυτό, ως κατευθυντήρια γραμμή, η Apple θα ελέγχει τυχόν μηνύματα που ίσως είναι από μια αποκλεισμένη επαφή. Έτσι, δε θα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε την επικοινωνία με όποιον δεν έχετε καταγεγραμμένο στις επαφές αλλά επιθυμείτε μια συνδιαλλαγή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS