ΑρχικήinetΗ Apple χτύπησε την Google εκεί που πονάει

Η Apple χτύπησε την Google εκεί που πονάει

Google

Το WWDC 2019 ξεκίνησε μόλις χτες, με την Apple να παρουσιάζει όλα τα νέα γύρω από το λογισμικό, το hardware και γενικά ότι καινούριο ετοιμάζει για το έτος. Μεταξύ άλλων έχει κάνει παρουσίαση της σκοτεινής λειτουργίας για το iOS 13, του νέου Mac Pro, των επερχόμενων τίτλων για το Apple TV +, καθώς και το νέο iPadOS.

Ωστόσο η εταιρεία δεν έμεινε μόνο στην παρουσίαση των προϊόντων της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δεν λησμόνησε να αποκαλύψει στους παρευρισκομένους του συνεδρίου, τα ποσοστά χρήσης του iOS 12 σε σύγκριση με αυτή του Android Pie. Συγκεκριμένα είπε ότι το iOS 12 χρησιμοποιείται από το 85% των Apple iDevices, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι το Android Pie το οποίο έχει δημιουργηθεί από την “άλλη εταιρεία”, χρησιμοποιείται μόνο από το 10% των συσκευών.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά το ξέσπασμα ενός «πολέμου» μεταξύ των δύο εταιρειών, σχετικά με την ιδιωτικότητα. Ίσως έχετε ακούσει ότι η Apple και η Google ξεκίνησαν πρόσφατα μια διαμάχη που αφορά το ιδιωτικό απόρρητο, μετά τις δηλώσεις του CEO της Google, Sundar Pichai, με τις οποίες κατηγορούσε έμμεσα την Apple για την πώληση “ειδών πολυτελείας” στο όνομα της ιδιωτικής ζωής.

Ο Craig Federighi της Apple απάντησε μέσω μιας συνέντευξης στις κατηγορίες και κατέκρινε την πασίγνωστη εταιρεία αναζήτησης, για την τροφοδότηση των προϊόντων της με τη συλλογή δεδομένων.

Δεν είναι σίγουρο αν αυτή είναι μια ακόμα απάντηση της Apple στη συνεχή διαμάχη των δύο εταιρειών, αλλά σίγουρα έχει χτυπήσει την Google εκεί που πονάει περισσότερο. Για την ιστορία, η κυκλοφορία του πρώτου λειτουργικού συστήματος Android, έγινε 10 χρόνια πριν. Επίσης οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν λάβει ακόμα τις τελευταίες αναβαθμίσεις. Αν δεν διαθέτουν μία συσκευή Pixel, χρειάζονται συνήθως μήνες για την πιο πρόσφατη έκδοση Android να φτάσει στην πλειοψηφία των χρηστών του Android.

Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το Android τρέχει σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών. Είναι λοιπόν επόμενο να χρειάζεται περισσότερος χρόνος, καθώς και η προθυμία των κατασκευαστών συσκευών να βελτιστοποιήσουν μία ενημέρωση για τόσες πολλές συσκευές. Ωστόσο και η Microsoft έχει μία παρόμοια ιστορία, αλλά καταφέρνει να ανταπεξέρχεται.

Κανείς δε μπορεί βέβαια να μην παραδεχτεί ότι είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να παρακολουθούμε πώς οι δύο εταιρείες προσπαθούν να προσβάλλουν η μία την άλλη στις δημόσιες πλατφόρμες, χωρίς να κατονομάζονται άμεσα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS