ΑρχικήHow ToVR Sickness: Πως να απαλλαγείς από το αίσθημα ναυτίας

VR Sickness: Πως να απαλλαγείς από το αίσθημα ναυτίας

VR Sickness: Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (25% με 40%) αισθάνεται δυσφορία κατά την χρήση Virtual Reality τεχνολογίας.

Η ασθένεια εικονικής πραγματικότητας (Virtual reality Sickness) εμφανίζεται όταν η έκθεση σε ένα εικονικό περιβάλλον προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με τα συμπτώματα του Motion Sickness.

Αυτό συμβαίνει όταν τα μάτια σας λένε στον εγκέφαλό σας ότι μετακινείστε σε ένα περιβάλλον VR, αλλά το σώμα σας αισθάνεται σαν να κάθεται σε μια καρέκλα ή να στέκεται ακίνητο.

Συγκεκριμένα, μπορεί να αισθανθείτε συμπτώματα όπως γενική δυσφορία, ναυτία, αποπροσανατολισμό,  ζάλη, πονοκεφάλους, εφίδρωση ή όλα τα παραπάνω. Ακόμη χειρότερα, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να συνεχιστούν για ώρες αφού αφαιρέσετε το VR headset.

Ακόμη και αν έχετε βιώσει Virtual Reality sickness, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, λύση υπάρχει. Είναι δυνατό να μετριαστεί και ακόμη και να ξεπεραστεί το Motion Sickness που προκαλείται από το VR.

Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με το VR σας, δοκιμάστε (υπεύθυνα) τα παρακάτω.

VR Sickness

Μικρά βήματα στην αρχή.

Αν ένα παιχνίδι σας κάνει να αισθάνεστε δυσφορία, ξεκινήστε περιορίζοντας τις περιόδους παιχνιδιού σας σε λίγα λεπτά τη φορά. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε άβολα, κλείστε τα μάτια σας, αναπνεύστε βαθιά και κάντε ένα μικρό διάλειμμα πριν δοκιμάσετε ξανά. Αν αυξήσετε σταδιακά το χρόνο που ξοδεύετε σε αυτό το παιχνίδι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ξεπεραστεί η ταλαιπωρία σε λίγες μόνο μέρες.

 

Κατανάλωση Τζίντζερ (πιπερόριζα).

Εάν φάτε τζίντζερ – ή πάρετε ένα συμπλήρωμα τζίντζερ – μία ή δύο ώρες πριν φορέσετε το VR headset σας, μπορεί να μειώσετε τις πιθανότητες να νιώσετε VR Sickness.

 

Χρήση ανεμιστήρα.

Μια άλλη πιθανή θεραπεία της ασθένειας VR είναι να έχετε έναν ανεμιστήρα να φυσάει την κατεύθυνση σας ενώ παίζετε. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ένα δροσερό αεράκι στο δέρμα καθιστά λιγότερο πιθανό να νοιώσετε δυσφορία, αλλά πολλοί χρήστες VR ανέφεραν ότι πράγματι σταματάει την ταλαιπωρία πριν αυτή ξεκινήσει.

 

Πάρτε δραμαμίνη

Εάν έχετε αισθανθεί ποτέ ναυτία σε μια βάρκα ή έχετε ζαλιστεί από την ανάγνωση σε ένα αυτοκίνητο, κάποιοι συνιστούν την δραμαμίνη. Η δραμαμίνη είναι ένα αντιεμετικό φάρμακο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τυχόν συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από VR Sickness.

 

Φορέστε ένα βραχιολάκι

Αν ψάχνετε για μια πιθανή λύση που δεν περιλαμβάνει λήψη φαρμάκων, τα Sea-Bands μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Τα Sea-Bands (και άλλα παρόμοια προϊόντα) είναι τα wristbands που θέτουν την πίεση του βελονισμού στο σημείο Nei-Kuan στον καρπό σας. Το αποτέλεσμα, για πολλούς ανθρώπους, είναι η μειωμένη ευαισθησία στο Motion Sickness.

 

Μαριχουάνα

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η μαριχουάνα είναι νόμιμη και είστε αρκετά μεγάλος για να την χρησιμοποιήσετε, μπορεί να βρείτε τη λύση στην φαρμακευτική κάνναβη. Εξάλλου, μια από τις βασικές εφαρμογές της ιατρικής μαριχουάνας είναι να περιορίζει τη ναυτία.

 

Αναζητήστε για Comfort Mode Options

Οι εφαρμογές VR και οι προγραμματιστές παιχνιδιών γνωρίζουν ότι μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στις παρενέργειες που σχετίζονται με το VR και πολλοί προγραμματιστές προσθέτουν τις  ρυθμίσεις άνεσης στις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους.

Αυτές οι ρυθμίσεις συνήθως αποτελούνται από διάφορες τεχνικές που κάνουν την εμπειρία πιο άνετη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλάζοντας πράγματα όπως το πεδίο οπτικής του χρήστη, την οπτική γωνία του χρήστη ή προσθέτοντας στατικά στοιχεία που κινούνται με τον χρήστη.

Δεν επηρεάζονται όλοι από το VR Sickness. Μόνο ορισμένα παιχνίδια ή εμπειρίες θα προκαλέσουν την αίσθηση της ναυτίας σε μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι μπορεί να μην τη βιώσουν καθόλου. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, και δεν σημαίνει ότι το VR είναι μόνο για λίγους. Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να βρείτε τα δικά σας επίπεδα άνεσης πριν βυθιστείτε σε παιχνίδια εξαιρετικής εμβέλειας.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS