ΑρχικήsecurityQuest Diagnostics: Hackers παραβίασαν δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών

Quest Diagnostics: Hackers παραβίασαν δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών

Η Quest Diagnostics, διαγνωστική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων. Τα δεδομένα, περίπου 11.9 εκατομμυρίων ασθενών βρέθηκαν εκτεθειμένα στα χέρια hackers.

H AMCA (American Medical Collection Agency) πληροφόρησε την Quest -με την οποία συνεργάζεται- ότι κάποιος χρήστης είχε πρόσβαση στα συστήματα της στα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για έναν μη εξουσιοδοτημένο χρήστη ο οποίος ήταν σε θέση να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα των ασθενών όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικές πληροφορίες και οικονομικά δεδομένα. Δεν έχει υπάρξει για την ώρα ενημέρωση ποια οικονομικά δεδομένα διέρρευσαν. Όμως έχει γίνει γνωστό ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχουν κινδυνεύσει ούτε μια στιγμή.

Quest

Η παραβίαση αυτή συνέβη στη σελίδα διαδικτυακής πληρωμής της AMCA κάτι που πιθανότατα υποδηλώνει ότι ήταν προμελετημένο. Δε θα ήταν και η πρώτη φορά άλλωστε, αφού αντίστοιχες επιθέσεις έχουν συμβεί στο Ticketmaster και σε άλλες εταιρείες.

Μέχρι στιγμής ούτε η Quest ούτε η AMCA γνωρίζουν ποιοι ασθενείς έχουν εμπλακεί στην παραβίαση αυτή. Ανέφεραν, όμως, ότι για κάθε εύρημα που συναντούν θα ενημερώνουν άμεσα το κοινό. Η Quest δήλωσε ότι έχει αναστείλει τη χρήση της AMCA και ότι χρησιμοποιεί “ιατροδικαστές” για να εξετάσει το ζήτημα.

Φυσικά, αυτήν την παραβίαση των προσωπικών και των οικονομικών δεδομένων έχουν αναλάβει ομάδες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ταυτόχρονα, οι ομάδες αυτές ερευνούν τρόπους για να επιτευχθεί μελλοντικά η ασφάλεια των συστημάτων της Quest. Η ηλεκτρονικές πληρωμές γίνονται πλέον σε άλλο διαδικτυακό περιβάλλον.

Οι hackers στοχεύουν σε χρηματοοικονομικές εταιρείες καθώς συχνά αποθηκεύουν ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες που μπορούν να μετατραπούν σε άμεσα κέρδη”, δήλωσε στο Washington Post ο Giovanni Vigna, συνιδρυτής της εταιρείας Lastline. “Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι πολύ πιο προσοδοφόρες από τις προσωπικές πληροφορίες για την υγεία, που επί του παρόντος δεν είναι εύκολα εμπορεύσιμες από εγκληματίες”.

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα, ένας μεγάλος μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Νέας Υόρκης που σχετίζεται με παροχές οικιακής φροντίδας έπεσε κι εκείνος θύμα παραβίασης δεδομένων.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS