ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση της Κένυας διαβεβαιώνει ότι το IFMIS είναι πλέον ασφαλές

Η κυβέρνηση της Κένυας διαβεβαιώνει ότι το IFMIS είναι πλέον ασφαλές

IFMIS

Μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων σε διαδικτυακούς ιστότοπους της Κένυας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Cyrus Oguna, δήλωσε χθες, Δευτέρα ότι το Σύστημα Πληροφοριών Ολοκληρωμένης Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης (IFMIS) της χώρας είναι ασφαλές.

Ο κ. Oguna επιβεβαίωσε στη δήλωσή του ότι 18 κυβερνητικοί ιστότοποι είχαν πέσει θύματα hacking, αλλά ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι επηρεαζόμενες σελίδες είναι απλά «ενημερωτικές» πλατφόρμες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι σχετικές ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε ένα μόνο server.

Σύμφωνα με τη δήλωση «η επίθεση έγινε σε ιστότοπους που ασχολούνται με την ανταλλαγή πληροφοριών με το κοινό. Αυτοί οι ιστότοποι δεν συνδέονται με καμία κυβερνητική βάση δεδομένων ή συστήματα».

Το website defacement ορίζεται ως η επίθεση που αλλάζει την οπτική εμφάνιση ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας. Τυπικά οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση σε έναν server και αλλάζουν το φιλοξενούμενο ιστότοπο με έναν δικό τους.

Ο κ. Oguna επεσήμανε ότι οι κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και τα συστήματα ICT, συμπεριλαμβανομένου του IFMIS, διαχειρίζονται μέσα σε ένα ασφαλές κυβερνητικό ιδιωτικό δίκτυο, το οποίο διαβεβαίωσε ότι είναι ασφαλές.

Στις ιστοσελίδες που επηρεάστηκαν συμπεριλαμβάνονται οι National Youth Service (NYS), Judicial Service Commission (JSC), Immigration department, Kenya Meat Commission, Petroleum Ministry και Refugees Affairs, ενώ μία ομάδα στην ICT εργάζεται για να επαναφέρει τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε, οι hackers προέρχονταν από την Ινδονησία και έδειξαν ότι είχαν πάρει τον έλεγχο των ιστοτόπων βάζοντας το λογότυπό τους στις σελίδες προορισμού των ιστότοπων. Το μήνυμα που εμφανιζόταν στους εν λόγω ιστότοπους ήταν το “Hacked by W4r10k, Kurd electronic team”.

Οι ιστότοποι ανακτήθηκαν από τότε και τέθηκαν υπό συντήρηση.

Το μήνυμα που εμφανιζόταν στις ιστοσελίδες ήταν το εξής: “Λυπούμαστε για την ενόχληση, αλλά αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε συντήρηση. Αν χρειαστεί, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας, αλλιώς θα είμαστε και πάλι online σύντομα!”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS