ΑρχικήsecurityΠροσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook διαρρέουν στο διαδίκτυο

Προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook διαρρέουν στο διαδίκτυο

δεδομένα

Προσωπικά δεδομένα περίπου 540 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και έχουν συλλεχθεί και αποθηκευτεί από τρίτους προγραμματιστές. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν σχόλια, likes, FB IDs, reactions κ.α

Ερευνητές της UpGuard, ανακάλυψαν δύο εταιρείες ενημέρωσης, την Cultura Colectiva που εδρεύει στο Μεξικό και μία ακόμα που ανήκει στην ενσωματωμένη εφαρμογή του Facebook “At the Pool”, που είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό δεδομένων των χρηστών του Facebook. Τα δεδομένα είναι εκτεθειμένα στο internet και ο καθένας θα μπορούσε να τα κατεβάσει.

Περίπου 146 gigabytes δεδομένων, που εκτίθενται από τον AWS server ανήκουν στην Cultura Colectiva και περιέχουν σχόλια, αντιδράσεις, ονόματα λογαριασμών, αναγνωριστικά FB και πολλά άλλα.

Ο δεύτερος server περιέχει το αντίγραφο ασφαλείας της ενσωματωμένης στο Facebook εφαρμογής, με τίτλο “At the Pool”, που εκθέτει μία βάση δεδομένων η οποία περιέχει fk_user_id, fb_user, fb_friends, fb_likes, fb_music, fb_movies, fb_books, fb_photos, fb_events, fb_groups , fb + checkins, fb_interests, κωδικούς πρόσβασης και πολλά άλλα.

Οι εν λόγω κωδικοί πρόσβασης, είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή “At the Pool”, οπότε εάν χρησιμοποιήσατε ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, τα δεδομένα σας μπορεί να κινδυνεύουν. Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να έχετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς.

Η Upguard ειδοποίησε την Cultura Colectiva και την Pool, σχετικά με τους μη ασφαλείς servers, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από τη μεριά τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS