ΑρχικήsecurityHackers κλέβουν ευαίσθητα δεδομένα Υπουργών από τα φοιτητικά τους χρόνια

Hackers κλέβουν ευαίσθητα δεδομένα Υπουργών από τα φοιτητικά τους χρόνια

Hackers εισέβαλαν στα συστήματα του Australian National University (ANU) και έκλεψαν εκατοντάδες ευαίσθητα δεδομένα φοιτητών. Πολλοί από αυτούς τους φοιτητές εργάζονται πλέον για την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Τυχαίο;

Οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τα συστήματα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU) για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα φοιτητών που έχουν αποφοιτήσει εδώ και 19 χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του Πανεπιστημίου. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις, αριθμούς αρχείων διαβατηρίων, φορολογικών εγγράφων καθώς και ακαδημαϊκά αρχεία.

Ο Brian Schmidt, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι η παραβίαση συνέβη στα τέλη του 2018, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστραλίας και με τους εταίρους της βιομηχανίας για να καλύτερη διερεύνηση», πρόσθεσε ο Schmidt.

Το ANU που εδρεύει στην Καμπέρα είναι το κορυφαίο σχολείο της Αυστραλίας από το οποίο έχουν αποφοιτήσει πρώην πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι του υπουργικού συμβουλίου και δημόσιοι υπάλληλοι.

Hackers

Το πανεπιστήμιο είχε δεχτεί επίθεση και πέρσι, η οποία φέρεται να απέτυχε να συλλέξει ευαίσθητα δεδομένα. Εκείνη την εποχή, τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας υπολόγισαν ότι το Πεκίνο ήταν πίσω από την εισβολή. Αυτή τη φορά, προς το παρόν, δεν έχουμε κανένα στοιχείο αναφορικά με τους hackers.

Νωρίτερα φέτος, το αυστραλιανό κοινοβούλιο ανέφερε επίσης ότι το δίκτυό του διακυβεύεται και ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα έχουν στοχοποιηθεί. Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι η Κίνα είναι υπεύθυνη και για αυτή την επίθεση.

Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας κρίνουν ότι είναι «πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τις πιθανές συνδέσεις με άλλες επιθέσεις».

Η Κίνα, από πλευράς της, αρνείται κάθε κατηγορία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS