Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:55
Αρχική security To Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

To Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

Kronos
Στην ελληνική μυθολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως ο πατέρας του θεού Δία. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το “Kronos” είναι ένας περιβόητος ιός, υπαίτιος για hijacking σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, κλοπή ταυτότητας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Securonix, το Banker Trojan των 7000 δολαρίων, διαθέσιμο στο ρωσικό φόρουμ Underground, έλαβε μία νέα ενημέρωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Kronos ανήκει στην οικογένεια άλλων trojans όπως τα Zeus, Gozi, Citadel.

Η νέα παραλλαγή του Kronos, γνωστή και ως Osiris, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018. Η νέα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει λειτουργίες όπως TOR network command control, keylogging καθώς και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω VNC.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις περιλαμβάνει phishing e-mails, ειδικά επεξεργασμένα έγγραφα Microsoft Word / συνημμένα αρχεία RTF. Χρησιμοποιεί ένα «πακέτο εκμετάλλευσης» όπως το RIG EK για τη διανομή του ιού.

Επίσης, τα κακόβουλα έγγραφα που διεισδύουν, εκμεταλλεύονται μια γνωστή ευπάθεια buffer overflow στο MS Office Equation Editor Component—CVE-2017-11882.

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μηχανισμούς Anti-VM ή Anti-Sandbox για να αποφύγει την ανίχνευση σε οποιοδήποτε εικονικό περιβάλλον. Επίσης, ο ιός Osiris μπορεί να τροποποιήσει τις ζώνες του διαδικτύου και να μειώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης που εισάγει κακόβουλο κώδικα στους ιστότοπους.

- Advertisement -

Το trojan μπορεί επίσης να αντιγραφεί σε διαφορετικές τοποθεσίες του PC μαζί με διάφορα DLL, TOR executables και αρχεία εικόνας. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει συντομεύσεις στο φάκελο εκκίνησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...