ΑρχικήsecurityTo Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

To Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

Kronos
Στην ελληνική μυθολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως ο πατέρας του θεού Δία. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το “Kronos” είναι ένας περιβόητος ιός, υπαίτιος για hijacking σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, κλοπή ταυτότητας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Securonix, το Banker Trojan των 7000 δολαρίων, διαθέσιμο στο ρωσικό φόρουμ Underground, έλαβε μία νέα ενημέρωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Kronos ανήκει στην οικογένεια άλλων trojans όπως τα Zeus, Gozi, Citadel.

Η νέα παραλλαγή του Kronos, γνωστή και ως Osiris, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018. Η νέα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει λειτουργίες όπως TOR network command control, keylogging καθώς και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω VNC.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις περιλαμβάνει phishing e-mails, ειδικά επεξεργασμένα έγγραφα Microsoft Word / συνημμένα αρχεία RTF. Χρησιμοποιεί ένα «πακέτο εκμετάλλευσης» όπως το RIG EK για τη διανομή του ιού.

Επίσης, τα κακόβουλα έγγραφα που διεισδύουν, εκμεταλλεύονται μια γνωστή ευπάθεια buffer overflow στο MS Office Equation Editor Component—CVE-2017-11882.

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μηχανισμούς Anti-VM ή Anti-Sandbox για να αποφύγει την ανίχνευση σε οποιοδήποτε εικονικό περιβάλλον. Επίσης, ο ιός Osiris μπορεί να τροποποιήσει τις ζώνες του διαδικτύου και να μειώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης που εισάγει κακόβουλο κώδικα στους ιστότοπους.

Το trojan μπορεί επίσης να αντιγραφεί σε διαφορετικές τοποθεσίες του PC μαζί με διάφορα DLL, TOR executables και αρχεία εικόνας. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει συντομεύσεις στο φάκελο εκκίνησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS