Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

To Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

Kronos
Στην ελληνική μυθολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως ο πατέρας του θεού Δία. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το «Kronos» είναι ένας περιβόητος ιός, υπαίτιος για hijacking σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, κλοπή ταυτότητας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Securonix, το Banker Trojan των 7000 δολαρίων, διαθέσιμο στο ρωσικό φόρουμ Underground, έλαβε μία νέα ενημέρωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Kronos ανήκει στην οικογένεια άλλων trojans όπως τα Zeus, Gozi, Citadel.

Η νέα παραλλαγή του Kronos, γνωστή και ως Osiris, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018. Η νέα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει λειτουργίες όπως TOR network command control, keylogging καθώς και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω VNC.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις περιλαμβάνει phishing e-mails, ειδικά επεξεργασμένα έγγραφα Microsoft Word / συνημμένα αρχεία RTF. Χρησιμοποιεί ένα «πακέτο εκμετάλλευσης» όπως το RIG EK για τη διανομή του ιού.

Επίσης, τα κακόβουλα έγγραφα που διεισδύουν, εκμεταλλεύονται μια γνωστή ευπάθεια buffer overflow στο MS Office Equation Editor Component—CVE-2017-11882.

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μηχανισμούς Anti-VM ή Anti-Sandbox για να αποφύγει την ανίχνευση σε οποιοδήποτε εικονικό περιβάλλον. Επίσης, ο ιός Osiris μπορεί να τροποποιήσει τις ζώνες του διαδικτύου και να μειώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης που εισάγει κακόβουλο κώδικα στους ιστότοπους.

Το trojan μπορεί επίσης να αντιγραφεί σε διαφορετικές τοποθεσίες του PC μαζί με διάφορα DLL, TOR executables και αρχεία εικόνας. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει συντομεύσεις στο φάκελο εκκίνησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *