Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

To Trojan Kronos, υπεύθυνο για επιθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενημερώθηκε

Kronos
Στην ελληνική μυθολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως ο πατέρας του θεού Δία. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, το «Kronos» είναι ένας περιβόητος ιός, υπαίτιος για hijacking σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, κλοπή ταυτότητας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Securonix, το Banker Trojan των 7000 δολαρίων, διαθέσιμο στο ρωσικό φόρουμ Underground, έλαβε μία νέα ενημέρωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Kronos ανήκει στην οικογένεια άλλων trojans όπως τα Zeus, Gozi, Citadel.

Η νέα παραλλαγή του Kronos, γνωστή και ως Osiris, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2018. Η νέα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει λειτουργίες όπως TOR network command control, keylogging καθώς και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω VNC.

Η διαδικασία που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις περιλαμβάνει phishing e-mails, ειδικά επεξεργασμένα έγγραφα Microsoft Word / συνημμένα αρχεία RTF. Χρησιμοποιεί ένα «πακέτο εκμετάλλευσης» όπως το RIG EK για τη διανομή του ιού.

Επίσης, τα κακόβουλα έγγραφα που διεισδύουν, εκμεταλλεύονται μια γνωστή ευπάθεια buffer overflow στο MS Office Equation Editor Component—CVE-2017-11882.

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μηχανισμούς Anti-VM ή Anti-Sandbox για να αποφύγει την ανίχνευση σε οποιοδήποτε εικονικό περιβάλλον. Επίσης, ο ιός Osiris μπορεί να τροποποιήσει τις ζώνες του διαδικτύου και να μειώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης που εισάγει κακόβουλο κώδικα στους ιστότοπους.

Το trojan μπορεί επίσης να αντιγραφεί σε διαφορετικές τοποθεσίες του PC μαζί με διάφορα DLL, TOR executables και αρχεία εικόνας. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει συντομεύσεις στο φάκελο εκκίνησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *