Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:39
Αρχική inet Εταιρεία θέλει να δώσει στους υποψήφιους του 2020 δωρεάν λογισμικό ασφαλείας, αλλά...

Εταιρεία θέλει να δώσει στους υποψήφιους του 2020 δωρεάν λογισμικό ασφαλείας, αλλά ο FEC διαφωνεί

FEC Μια νέα μικρή εταιρεία λογισμικού, με το όνομα Area 1 Security, θέλει να προσφέρει σε υποψήφιους πολιτικούς (για τις εκλογές του 2020) ένα δωρεάν εργαλείο, που εμποδίζει τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν η πρόταση της εταιρείας για δωρεάν παροχή λογισμικού θα γίνει δεκτή από τον κυβερνητικό οργανισμό Federal Election Commission (FEC).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του FEC συμβουλεύουν την επιτροπή να ψηφίσει εναντίον αυτής της πρότασης.

Στην Αμερική, είναι παράνομη η προσφορά δωρεάν προϊόντων σε μια πολιτική εκστρατεία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση, που ο FEC δώσει ειδική άδεια.

Ο Oren Falkowitz, πρώην hacker της NSA και ιδρυτής της Area 1, παρουσιάζει το λογισμικό του ως κορυφαία λύση για την αποφυγή spearphishing επιθέσεων, οι οποίες ξεγελούν τα θύματα με ψεύτικα emails, τα προτρέπουν να ανοίξουν κακόβουλους συνδέσμους και στη συνέχεια, δίνουν στους hackers πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Τέτοιες επιθέσεις είχαν γίνει το 2016, από hackers του ρωσικού στρατού, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς email του κόμματος Democratic National Committee.

Ο Falkowitz δήλωσε το εξής: “Οι εκστρατείες δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε ακριβά προϊόντα ασφαλείας”.

- Advertisement -

Η Area 1, ζητώντας άδεια από τον FEC, για την προσφορά του λογισμικού, θύμισε στην επιτροπή ότι την περασμένη χρονιά είχε δοθεί άδεια στη Microsoft Corp να “προσφέρει ένα πακέτο βελτιωμένων υπηρεσιών ασφαλείας, στους πελάτες της, που είχαν σχέση με τις εκλογές, χωρίς κόστος”.

Ο FEC είχε κάνει τότε μια εξαίρεση, επειδή η Microsoft δεν είχε στόχο να προωθήσει κάποια πολιτική καμπάνια αλλά να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα. Το ίδιο λέει ότι θέλει να κάνει και η Area 1.

Ο FEC, τότε, είχε πει ότι η Microsoft σχεδίαζε να προσφέρει αυτή την υπηρεσία για διάφορους εμπορικούς λόγους και κυρίως για να προστατεύσει τη φήμη της, καθώς η πιθανότητα να παραβιαστούν οι λογαριασμοί των πελατών θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την εταιρεία.

Ωστόσο, ο FEC διαπίστωσε ότι η περίπτωση της Area 1 είναι διαφορετική από την περίπτωση της Microsoft. Η Area 1 δεν κατάφερε να αποδείξει τι επιχειρηματικό κέρδος θα έχει η εταιρεία, αν προσφέρει δωρεάν το λογισμικό. Σύμφωνα με τον FEC, αυτό που προσφέρει η Area 1 μοιάζει περισσότερο με την προώθηση μιας πολιτικής καμπάνιας.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι το κέρδος της είναι η υπερηφάνεια ότι κατάφερε να λύσει ένα πρόβλημα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, που πλήττει όλους τους Αμερικανούς. Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν ήταν επαρκής.

Σύμφωνα με τον FEC, η Area 1 δεν έχει να κερδίσει κάτι σημαντικό από αυτή την κίνηση, επομένως η πρότασή της δεν γίνεται δεκτή.

Φυσικά, ο κίνδυνος παραβίασης των λογαριασμών των υποψηφίων είναι μεγάλος. Το FBI δήλωσε ότι οι πολιτικές καμπάνιες είναι ένας από τους κορυφαίους στόχους ντόπιων και ξένων hackers.

Ο FEC θα πάρει την τελική του απόφαση σχετικά με Area1, κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, την Πέμπτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...