ΑρχικήsecurityMicrosoft: Καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης για να γλιτώσει από τους hackers;

Microsoft: Καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης για να γλιτώσει από τους hackers;

Microsoft: Κατά καιρούς διάφορες εταιρείες έχουν υποσχεθεί ότι οι κωδικοί πρόσβασης θα ανήκουν στο παρελθόν.

Με τα χρόνια, έχουν εισαχθεί διαφορετικές τεχνολογίες που υποσχέθηκαν να καταργήσουν τον ταπεινό και πανταχού παρόντα κωδικό πρόσβασης.

Μέχρι σήμερα, καμία από αυτές τις τεχνολογίες δεν έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή της.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες από αυτές τις νέες τεχνολογίες έχουν βρει απήχηση σε ένα αυξανόμενο ποσοστό του πληθυσμού. Ωστόσο, πάντοτε, χρησιμοποιούνται παράλληλα με τους κωδικούς πρόσβασης.

Microsoft

Τώρα, η Microsoft φαίνεται να θέλει να αλλάξει οριστικά την κατάσταση.

Η πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 καθιστά ευκολότερη τη σύνδεση σε συσκευές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τους κωδικούς πρόσβασης. Το μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας έγκειται στο γεγονός ότι τα Windows Hello έχουν μόλις λάβει πιστοποίηση FIDO2, πράγμα που σημαίνει ότι τα Hello PIN και οι βιομετρικές υπογραφές θεωρούνται τώρα ως ασφαλείς πιστοποιήσεις.

Το επίσημο δελτίο τύπου της FIDO Alliance αναφέρει το εξής:

«Το FIDO2 είναι ένα σύνολο προτύπων που επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή σύνδεση σε ιστότοπους και εφαρμογές μέσω βιομετρικών στοιχείων ή / και κλειδιών ασφαλείας FIDO. Οι απλούστερες εμπειρίες σύνδεσης του FIDO2 υποστηρίζονται από ισχυρή ασφάλεια κρυπτογράφησης, η οποία είναι πολύ ανώτερη από τους κωδικούς πρόσβασης, προστατεύοντας τους χρήστες από το phishig και όλες τις μορφές κλοπής κωδικού πρόσβασης

Σε μια συνοδευτική ανακοίνωση της Microsoft, η εταιρεία παρατήρησε ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν οι κωδικοί πρόσβασης…εκτός από τους χάκερς».

Παρόλο που όλα αυτά είναι αληθινά, παραμένει να δούμε αν αυτή η τελευταία προσπάθεια εκτροπής του κωδικού πρόσβασης θα επιτύχει ή όχι. Ακόμα κι αν συμβαίνει, η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι είναι θέμα χρόνου πριν οι έξυπνοι hackers βρουν τρόπο να παραβιάσουν τα συστήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS