ΑρχικήsecurityCybercrime: Πως να προστατεύσουν οι project managers την δουλειά τους από τους...

Cybercrime: Πως να προστατεύσουν οι project managers την δουλειά τους από τους hackers

Το cybercrime εδώ και αρκετό καιρό πλήττει τον κυβερνοχώρο. Μεγάλη απειλή αποτελεί για τις επιχειρήσεις σύμφωνα μια έρευνα που αποδεικνύει ότι ήδη το 43% των επιχειρήσεων έχει επηρεαστεί με κάποιον τρόπο. Η έρευνα ακόμη αναφέρει, ότι έχει καταγραφεί το παγκόσμιο κόστος μέχρι σήμερα και η πρόβλεψη που υπάρχει μέχρι το 2021 είναι τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει και πρέπει να συνεχίσει να προβληματίζει τους project managers αυτών των επιχειρήσεων. Για τους περισσότερους project managers το cybercrime δεν ήταν πρωταρχικός στόχος ή βασικό τους καθήκον. Όλοι, εκτός από τους ΙΤ PMs (οι οποίοι ήταν ήδη ενημερωμένοι γύρω από αυτό), καλούνται τώρα να προφυλάξουν το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Cybercrime

Επειδή δεν είναι απαραίτητο να είναι επαγγελματίες πάνω στα θέματα ασφάλειας, οι project managers οφείλουν τουλάχιστον να γνωρίζουν την έννοια του security, ώστε να κινούνται μεθοδευμένα προς την επίτευξη των στόχων τους.

Για την κατανόηση του security, πρέπει αρχικά να κατανοήσουν τους κινδύνους του cybercrime. Ποια δηλαδή είναι τα ζητούμενα των hackers. Στην ουσία, θέλουν να κλέψουν τα δεδομένα και τις προσωπικές και επιχειρηματικές πληροφορίες. Αυτά, μπορεί ακολούθως να διακινούνται σε άλλους hackers ή να χρησιμοποιούνται για παραπλάνηση μιμούμενοι προσωπικότητες άλλων.

Η κινητοποίηση σχετικά με το cybercrime μπορεί να αυξηθεί μόνο εάν συζητηθεί ενεργά η ασφάλεια, από τους project managers, προς όσους έχουν θέση στο έργο και να αναφέρεται σε κάθε επίπεδο της προετοιμασίας και εκτέλεσης του έργου. Χρειάζεται δηλαδή να εμπεριέχεται προφορικώς, αλλά κυρίως γραπτώς, σε κάθε ενημέρωση και σε έγγραφα σχετικά του έργου.

Για να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα προσεγγίζει την ψηφιακή ασφάλεια, είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα. Εάν είναι απαραίτητο, να συγκεντρωθεί όλο το προσωπικό μαζί και να δοθούν εξηγήσεις γιατί είναι απαραίτητη η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης τόσο συχνά ή να επισημανθούν διαφορετικά επίπεδα απορρήτου για έγγραφα.

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτές τις επιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν. Οι hackers, αναζητούν πρώτα την πιο εύκολη επιλογή, όπως μη ασφαλή δίκτυα, έλλειψη κρυπτογράφησης μηνυμάτων και κωδικών πρόσβασης ή χαλαρό τείχος προστασίας. Εφόσον δηλαδή οι project managers κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης της ασφάλειας, τουλάχιστον σε αυτά τα βασικά επίπεδα, ο κίνδυνος μειώνεται κατά πολύ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS