ΑρχικήbusinessLibra cryptocurrency: Καλύτερο από το Bitcoin το νόμισμα του Facebook;

Libra cryptocurrency: Καλύτερο από το Bitcoin το νόμισμα του Facebook;

Libra: Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν το δικό τους cryptocurrency που ελπίζουν ότι θα γίνει ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα για να ανταγωνιστεί το αμερικανικό δολάριο, μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του bitcoin

Το νόμισμα Libra υποστηρίζεται από 28 εταιρείες, όπως οι PayPal, Mastercard και Visa και θα προωθηθεί από το Facebook σε WhatsApp, Messenger και άλλες εφαρμογές, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ξοδεύουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω των τηλεφώνων τους.

Η τεχνολογία έχει κάνει σχεδόν τα πάντα πιο προσιτά, εκτός από τα χρήματα. Τα 1,7 δισεκατομμύρια του κόσμου δεν είναι ενεργά σε online αγορές, δηλαδή το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ για εκείνους που έχουν πρόσβαση σε μεταφορές χρημάτων, είναι πολύ αργές εφόσον μια τυπική διασυνοριακή πληρωμή διαρκεί τρεις με πέντε εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί και το κόστος είναι υψηλό.

Το Libra ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να επιλύσει αυτά τα ζητήματα των παραδοσιακών νομισμάτων, ενώ παράλληλα ξεπερνά τα εμπόδια του bitcoin και άλλων μεγάλων cryptocurrencies προς τη μαζική υιοθεσία.

Ο David Marcus του Facebook, ο οποίος πρωτοστάτησε στην εξέλιξη του Libra, δήλωσε ότι η αποστολή του νέου cryptocurrency είναι να δημιουργήσει ένα «απλό παγκόσμιο νόμισμα και οικονομική υποδομή που θα ενισχύσει τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων.»

Libra

Σύμφωνα με την  ‘Future of Money’ έρευνα, οι αναπτυσσόμενες αγορές θα υιοθετούσαν ταχύτερα ένα νόμισμα όπως το Libra από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες. Σε αυτές τις αγορές οι άνθρωποι είναι πιο συνειδητοποιημένοι οικονομικά γιατί πρέπει να είναι, πράγμα που σημαίνει ότι κατανοούν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα νέα κέρματα. Εάν ένα cryptocurrency μπορεί να αποτελέσει ασφαλέστερο και φθηνότερο μέσο ανταλλακτικής αξίας καλύτερα από το υπάρχον σύστημα, θα χρησιμοποιηθεί.

Το νέο cryptocurrency φημολογείται από το 2018, όταν το Facebook δημιούργησε τη δική του blockchain ομάδα για να διερευνήσει τρόπους για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία.

Με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες εφαρμογών που ανήκουν στο Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί έχουν προανήγγειλε τη δυνατότητα του Libra να γίνει το πρώτο mainstream cryptocurrency στον κόσμο, ωστόσο άλλοι αμφισβήτησαν τα κίνητρα πίσω από την πρωτοβουλία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS