ΑρχικήsecurityInstagram: Διευκολύνει την ανάκτηση παραβιασμένων λογαριασμών

Instagram: Διευκολύνει την ανάκτηση παραβιασμένων λογαριασμών

InstagramΈνα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Instagram είναι η παραβίαση των λογαριασμών του.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών, οι οποίες θα δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στον παραβιασμένο τους λογαριασμό. Αυτές οι αλλαγές έρχονται με τη νέα ενημέρωση του Instagram. Η πλατφόρμα είχε αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε γίνει μια σειρά επιθέσεων σε χρήστες του Instagram, με αποτέλεσμα την παραβίαση των λογαριασμών τους και την αδυναμία ανάκτησής τους.

Προς το παρόν, αυτές οι αλλαγές βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο. Όταν θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία αποκατάστασης του λογαριασμού, απευθείας στην εφαρμογή, ακόμη και αν οι hackers έχουν αλλάξει τις πληροφορίες του λογαριασμού. Αν ένας χρήστης δεν μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του, το Instagram θα του δίνει τη δυνατότητα να καταχωρίσει κάποιες πληροφορίες, που σχετίζονται με τον λογαριασμό, όπως το email ή τον αριθμό τηλεφώνου.

Έπειτα, το Instagram θα στέλνει έναν κωδικό επαλήθευσης, ο οποίος θα δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό. Επιπλέον, θα απομακρύνεται οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει συνδεθεί στο λογαριασμό του χρήστη. Επομένως, αν ένας hacker έχει πρόσβαση στο email του χρήστη, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικό ανάκτησης.

Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές. Προηγουμένως, οι hackers μπορούσαν να αλλάξουν το email, τον αριθμό τηλεφώνου ή το όνομα χρήστη, που συνδέονταν με ένα λογαριασμό. Αυτό έκανε εξαιρετικά δύσκολη την πλοήγηση του πραγματικού ιδιοκτήτη στο αυτοματοποιημένο σύστημα υποστήριξης.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι με τις αλλαγές, που έκαναν οι hackers, το Instagram έστελνε email ανάκτησης στη διεύθυνση των hackers και όχι στη δική τους. Επίσης, μερικές φορές δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους, παρόλο που παρείχαν τις ζητούμενες πληροφορίες. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί χρήστες κατέφευγαν σε πιο περίπλοκες διαδικασίες, κάνοντας καταγγελίες για πλαστοπροσωπία και αφήνοντας φωνητικά μηνύματα για υποστήριξη.

Στόχος του Instagram είναι να αποφευχθούν όλες αυτές οι διαδικασίες και να ενσωματωθεί όλη η διαδικασία ανάκτησης στην εφαρμογή. Φυσικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Instagram, θα συνεχίσει να υπάρχει και πρόσθετη υποστήριξη.

Αυτή η νέα διαδικασία θα ισχύει και για τα άτομα των οποίων οι λογαριασμοί είχαν παραβιαστεί στο παρελθόν.

Επίσης, το Instagram προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα άλλο σημαντικό, σχετικό ζήτημα: την κλοπή ονόματος χρήστη. Οι hackers, πολλές φορές, αλλάζουν τα ονόματα χρήστη και τα ξαναχρησιμοποιούν για τη δημιουργία νέου λογαριασμού ή για να τα πουλήσουν σε dark forums.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι με τη νέα ενημέρωση, τα ονόματα χρήστη, που έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν θα είναι διαθέσιμα για άλλους, για αρκετές ημέρες, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο για τους hackers να κλέψουν τα usernames.

Φυσικά, αυτές οι αλλαγές δεν θα εξαλείψουν πλήρως τις επιθέσεις hacking και τις παραβιάσεις λογαριασμών, ωστόσο, θα δυσκολέψουν σε έναν βαθμό τους hackers. Επιπλέον, θα καταστήσουν πιο εύκολη την ανάκτηση των παραβιασμένων λογαριασμών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS