Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 02:24
Αρχική security Εμπόδια που προκαλούν επιθέσεις στις εφαρμογές security από hackers

Εμπόδια που προκαλούν επιθέσεις στις εφαρμογές security από hackers

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των παραβιάσεων δεδομένων από hackers σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Αυστραλία, το γραφείο του Αυστραλιανού Επιτρόπου Πληροφοριών (OAIC) ​​αποκάλυψε, ότι με μόνο ένα περιστατικό, οι πληροφορίες, περισσότερων από 10 εκατομμυρίων ατόμων κινδύνευσαν. Στη Σιγκαπούρη, διέρρευσαν οι πληροφορίες χιλιάδων δωρητών αίματος του Ερυθρού Σταυρού. Και στις ΗΠΑ, μια ακόμη παραβίαση δεδομένων cloud, αποκάλυψε τα προσωπικά δεδομένα 80 εκατομμυρίων νοικοκυριών. Αυτό δείχνει ότι οι hackers, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε στόχους μεγαλύτερης αξίας.

Η Verizon σε μια πρόσφατη έκθεσή της απέδειξε, ότι οι επιθέσεις web application εξακολουθούν να αποτελούν το πιο σύνηθες εργαλείο για παραβιάσεις δεδομένων. Η πλειοψηφία των επιθέσεων, είχε να κάνει με hackers που χρησιμοποίησαν τα credentials χρηστών. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης, ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες, η λιανική και η βιομηχανική παραγωγή ήταν πιο ευάλωτες στις ευπάθειες.

hackers

Τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται, φανερώνουν την μεγάλη ανάγκη οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις, να επανεξετάσουν τις πρακτικές ασφαλείας τους και να επιλύσουν τις εσωτερικές τους αστοχίες.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να διασαφηνίσουν οι ενδιαφερόμενοι τα εμπόδια που μπορούν να εμφανιστούν, να εμποδίσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους και να επιτρέψουν θεωρητικά μια επίθεση από hackers.

Αρχικά οι επιχειρηματικές ανάγκες είναι μεγάλες και ο χρόνος που απαιτείται για τις δοκιμές ασφαλείας είναι πολύς. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετές διαδικασίες γίνονται χειροκίνητα.

Οι ομάδες ανάπτυξης δεν διαθέτουν γνώσεις ασφαλείας. Οι ομάδες ασφάλειας δεν διαθέτουν τεχνογνωσία ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει, ότι οι μεταξύ τους συνεργασία θα είναι μάλλον ατελέσφορη.

Η τεχνολογία δεν συνεπάγεται ασφάλεια. Η λήψη όλων των αποφάσεων όμως πρέπει να έχει πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια.

Πολλές φορές , η αναζήτηση για ελαττώματα φέρνει εσφαλμένα αποτελέσματα.

Η ασφάλεια των εφαρμογών software είναι απαραίτητη και στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει.

Αρκετά συχνά, οι επιχειρήσεις δεν προσεγγίζουν την ασφάλεια με γνώμονα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και καλούνται να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η καθυστερημένη ανακάλυψη ενός προβλήματος ασφαλείας και κατ’ επέκταση το ρίσκο να τεθούν οι πελάτες σε κάποιον κίνδυνο επίθεσης από hackers. Πάντα βεβαίως υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος, οι ομάδες του security να θεωρηθούν αφερέγγυες αν δεν λειτουργούν σύμφωνα το χρονοδιάγραμμα.

Νέες προσεγγίσεις στις εφαρμογές security εισάγουν τον αυτοματισμό, την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και την ανθρώπινη ευφυΐα. Αυτές σίγουρα μπορούν να γίνουν πολύ πιο αποδοτικές και να αποτρέψουν επιθέσεις από hackers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία...

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν...

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται...

Pompeo: “Να καταργηθούν κινεζικά apps από τα Apple και Google stores” !

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ζήτησε την Τετάρτη επέκταση των περιορισμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία, λέγοντας ότι...

Η Microsoft φέρνει τις Android εφαρμογές στα Windows 10!

Η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει τις εφαρμογές Android στα Windows 10 με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής «Your Phone».
00:02:12

Nudgebox: Από την ανάλυση DNA στον εντοπισμό του Covid-19

To Nudgebox είναι προϊόν μιας μικρής εταιρείας δοκιμών DNA που πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει τη θέση της στη γενετική...

Twitter: Σφάλμα στο Android εκθέτει DMs κι άλλα data χρηστών σε χάκερς!

Το Twitter ανακοίνωσε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Twitter για Android, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να...

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...