Τρίτη, 7 Απριλίου, 15:40
Αρχική security Εμπόδια που προκαλούν επιθέσεις στις εφαρμογές security από hackers

Εμπόδια που προκαλούν επιθέσεις στις εφαρμογές security από hackers

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των παραβιάσεων δεδομένων από hackers σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Αυστραλία, το γραφείο του Αυστραλιανού Επιτρόπου Πληροφοριών (OAIC) ​​αποκάλυψε, ότι με μόνο ένα περιστατικό, οι πληροφορίες, περισσότερων από 10 εκατομμυρίων ατόμων κινδύνευσαν. Στη Σιγκαπούρη, διέρρευσαν οι πληροφορίες χιλιάδων δωρητών αίματος του Ερυθρού Σταυρού. Και στις ΗΠΑ, μια ακόμη παραβίαση δεδομένων cloud, αποκάλυψε τα προσωπικά δεδομένα 80 εκατομμυρίων νοικοκυριών. Αυτό δείχνει ότι οι hackers, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε στόχους μεγαλύτερης αξίας.

Η Verizon σε μια πρόσφατη έκθεσή της απέδειξε, ότι οι επιθέσεις web application εξακολουθούν να αποτελούν το πιο σύνηθες εργαλείο για παραβιάσεις δεδομένων. Η πλειοψηφία των επιθέσεων, είχε να κάνει με hackers που χρησιμοποίησαν τα credentials χρηστών. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης, ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες, η λιανική και η βιομηχανική παραγωγή ήταν πιο ευάλωτες στις ευπάθειες.

hackers

Τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται, φανερώνουν την μεγάλη ανάγκη οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις, να επανεξετάσουν τις πρακτικές ασφαλείας τους και να επιλύσουν τις εσωτερικές τους αστοχίες.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να διασαφηνίσουν οι ενδιαφερόμενοι τα εμπόδια που μπορούν να εμφανιστούν, να εμποδίσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους και να επιτρέψουν θεωρητικά μια επίθεση από hackers.

Αρχικά οι επιχειρηματικές ανάγκες είναι μεγάλες και ο χρόνος που απαιτείται για τις δοκιμές ασφαλείας είναι πολύς. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετές διαδικασίες γίνονται χειροκίνητα.

Οι ομάδες ανάπτυξης δεν διαθέτουν γνώσεις ασφαλείας. Οι ομάδες ασφάλειας δεν διαθέτουν τεχνογνωσία ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει, ότι οι μεταξύ τους συνεργασία θα είναι μάλλον ατελέσφορη.

Η τεχνολογία δεν συνεπάγεται ασφάλεια. Η λήψη όλων των αποφάσεων όμως πρέπει να έχει πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια.

Πολλές φορές , η αναζήτηση για ελαττώματα φέρνει εσφαλμένα αποτελέσματα.

Η ασφάλεια των εφαρμογών software είναι απαραίτητη και στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει.

Αρκετά συχνά, οι επιχειρήσεις δεν προσεγγίζουν την ασφάλεια με γνώμονα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και καλούνται να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η καθυστερημένη ανακάλυψη ενός προβλήματος ασφαλείας και κατ’ επέκταση το ρίσκο να τεθούν οι πελάτες σε κάποιον κίνδυνο επίθεσης από hackers. Πάντα βεβαίως υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος, οι ομάδες του security να θεωρηθούν αφερέγγυες αν δεν λειτουργούν σύμφωνα το χρονοδιάγραμμα.

Νέες προσεγγίσεις στις εφαρμογές security εισάγουν τον αυτοματισμό, την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και την ανθρώπινη ευφυΐα. Αυτές σίγουρα μπορούν να γίνουν πολύ πιο αποδοτικές και να αποτρέψουν επιθέσεις από hackers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...