ΑρχικήsecurityCoincheck: Ρώσοι hackers πίσω από την κλοπή των 530 εκατομμυρίων δολαρίων;

Coincheck: Ρώσοι hackers πίσω από την κλοπή των 530 εκατομμυρίων δολαρίων;

CoincheckΤον Ιανουάριο του 2018, η ιαπωνική exchange πλατφόρμα, Coincheck, δέχτηκε μια επίθεση, με αποτέλεσμα την απώλεια New Economy Movement (NEM) tokens αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι πρόσφατα, επικρατούσε η πεποίθηση ότι πίσω από αυτή την τεράστια επίθεση κρύβονταν hackers από τη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, η επίθεση οργανώθηκε από Ρώσους hackers.

Ρώσοι hackers πίσω από την επίθεση στην πλατφόρμα Coincheck

Η ιαπωνική εφημερίδα, όπως είπαμε και παραπάνω, αναφέρει ότι φορείς της επίθεσης ήταν Ρώσοι hackers. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε μετά την εξέταση του προσωπικού υπολογιστή ενός υπάλληλου της Coincheck. Στον υπολογιστή βρέθηκε κακόβουλο λογισμικό, που σχετίζεται με Ρώσους hackers.

Η επίθεση έγινε ως εξής: οι hackers έστειλαν emails στους υπαλλήλους. Αυτά τα emails περιείχαν ιούς όπως οι Mokes και Netwire, που εγκατέστησαν το κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των υπαλλήλων. Μέσω αυτών των ιών, οι hackers πήραν τον έλεγχο των μολυσμένων υπολογιστών. Έτσι, απέκτησαν πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά της Coincheck και πραγματοποίησαν τη μεγάλη κλοπή.

Ο ιός Mokes εντοπίστηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011 και χρησιμοποιείται πολύ συχνά από Ρώσους hackers. Ο Netwire χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 12 χρόνια.

Η πλατφόρμα Coincheck ανέκαμψε, πρόσφατα, και τώρα λειτουργεί με άδεια cryptocurrency, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, που έγινε η επίθεση. Εκείνη την εποχή, η Coincheck περίμενε την άδεια και δεν ήταν έτοιμη για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας επίθεσης.

Η exchange πλατφόρμα αποθήκευε τα χρήματα των πελατών της σε ένα hot wallet και δεν χρησιμοποιούσε την κατάλληλη τεχνολογία, που θα μπορούσε να αποτρέψει την επίθεση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι hackers πήγαν να λεηλατήσουν ένα φρούριο, που δεν διέθετε καμία άμυνα. Αν οι επιτιθέμενοι ήταν πράγματι οι Ρώσοι, τότε μιλάμε για μια πολύ εύκολη δουλειά. Οι Ρώσοι hackers έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία πολύ πιο δύσκολες επιθέσεις, στο παρελθόν.

Crypto Exchange Πλατφόρμες 

Οι crypto exchange πλατφόρμες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των hackers τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019, κλάπηκαν cryptocurrencies αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2018, κλάπηκαν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει, ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός στην πραγματοποίηση επιθέσεων, το 2019 μπορεί να αποτελέσει έτος ρεκόρ στην κλοπή cryptocurrencies.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS