ΑρχικήsecurityΕίναι τα κουμπιά SSO, όπως το "Sign-in with Apple", καλύτερα από τους...

Είναι τα κουμπιά SSO, όπως το “Sign-in with Apple”, καλύτερα από τους κωδικούς πρόσβασης;

AppleΗ Apple δήλωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο προϊόν, το οποίο θα βοηθά τους χρήστες να συνδέονται σε sites χωρίς να πρέπει να δώσουν το email ID τους ή να δημιουργούν νέο λογαριασμό. Το νέο προϊόν, ονομάζεται “Sign-in with Apple” και είναι παρόμοιο με τις υπηρεσίες Single Sign-on της Google και του Facebook.

Η Apple τόνισε ότι αυτό το νέο προϊόν είναι ένα ακόμα μέσο ενίσχυσης της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, αφού μειώνει των αριθμό των προσωπικών δεδομένων, που στέλνονται στα websites. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει proxy email διευθύνσεις, ώστε να μην γίνεται κοινή χρήση του κανονικού email ID με το site.

Ο διευθυντής του τομέα Product Management της Google, Mark Risher, έχει δηλώσει ότι η χρήση των Single Sign-on κουμπιών είναι προτιμότερη από τη χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, ακόμα και αν οι χρήστες επιλέγουν τα αντίστοιχα προϊόντα των ανταγωνιστών της εταιρείας. Ο Risher είναι υπεύθυνος για το κουμπί “Sign-in with Google”.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των Single Sign-on κουμπιών είναι ότι αντιμετωπίζουν το θέμα της επαναχρησιμοποίησης των κωδικών πρόσβασης. Οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να δημιουργούν πολλούς λογαριασμούς. Έτσι, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσουν τους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιούν τον ίδιο για όλους τους λογαριασμούς τους. Αυτό, όμως, είναι επικίνδυνο, αφού σε περίπτωση που παραβιαστεί ένας λογαριασμός, οι επιτιθέμενοι θα αποκτήσουν πρόσβαση και στους υπόλοιπους. Γι’ αυτό το λόγο, πολλές εταιρείες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν λύσεις, που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης.

Ποια είναι η άποψη των προγραμματιστών για το κουμπί “Sign-in” της Apple;

Σύμφωνα με το Wired, οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν έχουν μια ξεκάθαρη άποψη γι΄αυτή την κίνηση της Apple. Κάποιοι το κρίνουν θετικά και άλλοι όχι. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όντως μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ιδιωτικότητας, αλλά υπάρχει ακόμα σκέψη γύρω από αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS