Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:20
Αρχική inet Η Google κατηγορείται ότι κλέβει στίχους τραγουδιών από το site Genius

Η Google κατηγορείται ότι κλέβει στίχους τραγουδιών από το site Genius

Πολλές φορές, ειδικά αν είστε λάτρεις της μουσικής, θα έχετε συναντήσει τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών στις σελίδες των αποτελεσμάτων της αναζήτησης Google. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι σίγουρα πολύ βολικό, αλλά η ιστοσελίδα Genius.com, ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποιεί δόλια μέσα, για να κλέψει περιεχόμενο από τη σελίδα της και να το εμφανίσει στις δικές της.

Το Genius υποστηρίζει ότι η επισκεψιμότητα στο site έχει μειωθεί σημαντικά, επειδή η Google δημοσιεύει στίχους στη δική της πλατφόρμα και ορισμένοι από αυτούς έχουν παρθεί απευθείας από τον δικό του ιστότοπο.

Πώς όμως το Genius είναι τόσο σίγουρο ότι η Google κλέβει στίχους από αυτό;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι απόστροφοι στους στίχους των τραγουδιών είναι εκείνοι που αποκάλυψαν τις ενέργειες της Google. Το Genius έστησε μία παγίδα εναλλάσσοντας μεταξύ ευθειών και καμπυλωτών αποστρόφων στα τραγούδια που φιλοξενεί.

Αυτό έγινε με μία πολύ συγκεκριμένη ακολουθία, καθώς όταν αυτοί οι δύο τύποι αποστρόφων μετατρέπονται σε κώδικα Morse, αποκαλύπτουν διαφορετικά πρότυπα κουκκίδων και παυλών.

- Advertisement -

Στην ουσία αυτή η τακτική αποτελεί ένα είδος «μαρκαρίσματος» σε κώδικα Morse, το οποίο απέδειξε την ενοχή της Google στο θέμα, καθώς υπήρχαν περισσότερες από 100 περιπτώσεις όπου οι στίχοι των αποτελεσμάτων αναζήτησης, περιελάμβαναν αυτές ακριβώς τις αποστρόφους.

Από τη μεριά της η Google αρνείται οποιονδήποτε ισχυρισμό περί κλοπής. Η εταιρεία δηλώνει ότι οι στίχοι που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησής της προέρχονται από συνεργάτες με άδεια χρήσης.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η Google έχει αρχίσει να παρέχει στους χρήστες της όλο και περισσότερες πληροφορίες απευθείας στη σελίδα αναζήτησης. Αν και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για τους χρήστες που δεν θέλουν να κάνουν κλικ σε έναν ιστότοπο, σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό για τους ιστότοπους που εξαρτώνται από αυτά ακριβώς τα κλικ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...