ΑρχικήinetΗ Google κατηγορείται ότι κλέβει στίχους τραγουδιών από το site Genius

Η Google κατηγορείται ότι κλέβει στίχους τραγουδιών από το site Genius

Πολλές φορές, ειδικά αν είστε λάτρεις της μουσικής, θα έχετε συναντήσει τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών στις σελίδες των αποτελεσμάτων της αναζήτησης Google. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι σίγουρα πολύ βολικό, αλλά η ιστοσελίδα Genius.com, ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποιεί δόλια μέσα, για να κλέψει περιεχόμενο από τη σελίδα της και να το εμφανίσει στις δικές της.

Το Genius υποστηρίζει ότι η επισκεψιμότητα στο site έχει μειωθεί σημαντικά, επειδή η Google δημοσιεύει στίχους στη δική της πλατφόρμα και ορισμένοι από αυτούς έχουν παρθεί απευθείας από τον δικό του ιστότοπο.

Πώς όμως το Genius είναι τόσο σίγουρο ότι η Google κλέβει στίχους από αυτό;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι απόστροφοι στους στίχους των τραγουδιών είναι εκείνοι που αποκάλυψαν τις ενέργειες της Google. Το Genius έστησε μία παγίδα εναλλάσσοντας μεταξύ ευθειών και καμπυλωτών αποστρόφων στα τραγούδια που φιλοξενεί.

Αυτό έγινε με μία πολύ συγκεκριμένη ακολουθία, καθώς όταν αυτοί οι δύο τύποι αποστρόφων μετατρέπονται σε κώδικα Morse, αποκαλύπτουν διαφορετικά πρότυπα κουκκίδων και παυλών.

Στην ουσία αυτή η τακτική αποτελεί ένα είδος «μαρκαρίσματος» σε κώδικα Morse, το οποίο απέδειξε την ενοχή της Google στο θέμα, καθώς υπήρχαν περισσότερες από 100 περιπτώσεις όπου οι στίχοι των αποτελεσμάτων αναζήτησης, περιελάμβαναν αυτές ακριβώς τις αποστρόφους.

Από τη μεριά της η Google αρνείται οποιονδήποτε ισχυρισμό περί κλοπής. Η εταιρεία δηλώνει ότι οι στίχοι που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησής της προέρχονται από συνεργάτες με άδεια χρήσης.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η Google έχει αρχίσει να παρέχει στους χρήστες της όλο και περισσότερες πληροφορίες απευθείας στη σελίδα αναζήτησης. Αν και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για τους χρήστες που δεν θέλουν να κάνουν κλικ σε έναν ιστότοπο, σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό για τους ιστότοπους που εξαρτώνται από αυτά ακριβώς τα κλικ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS