ΑρχικήsecurityΣύμπραξη Android και iOS για περισσότερη ασφάλεια

Σύμπραξη Android και iOS για περισσότερη ασφάλεια

Τον περασμένο Απρίλιο η Google εισήγαγε μια λειτουργία με την οποία μια συσκευή Android, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως security key για έλεγχο ταυτότητας σε συσκευές λογισμικού Chrome OS, mac OS και Windows 10. Τώρα έχει καταφέρει να επεκτείνει κι άλλο αυτήν τη δυνατότητα για να συμπεριλάβει και συσκευές λογισμικού iOS.

Φυσικά ο τρόπος πραγματοποίησης αυτού, δε θα μπορούσε να είναι ίδιος με τα υπόλοιπα λογισμικά. Οι συσκευές iOS έχουν ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας και έτσι η Google έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, το τηλέφωνο Android συνδέεται με τη συσκευή της Apple, με την εφαρμογή Smart Lock της Google.

iOS

Μόλις λοιπόν συνδεθείτε στο λογαριασμό της Google σε μια συσκευή iOS, η εφαρμογή Smart Lock είναι σε θέση να κάνει ping στο τηλέφωνο Android μέσω Bluetooth. Στη συνέχεια, απαιτείται οι χρήστες να επιβεβαιώσουν πως γνωρίζουν τη διαδικασία. Ότι δηλαδή, στην πραγματικότητα, είναι απόπειρα και των δυο η προσπάθεια για σύνδεση της συσκευής Android, η οποία συσκευή μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στη συσκευή iOS και επιτρέπει τη συνέχιση της σύνδεσης.

Δεδομένου του ότι, όπως προείπαμε η λειτουργία των iOS είναι κάπως πιο σύνθετη, δε θα μπορούσε παρά να είναι εξίσου σύνθετη και η λειτουργία του κλειδιού ασφαλείας (security key). Αυτός είναι και ο λόγος, που ήταν απαραίτητη η προσθήκη της δυνατότητας χρήσης ενός τηλεφώνου Android, καθιστώντας πιο προσιτή την προσπέλαση του κλείδιου ασφαλείας.

Απορία πολλών είναι γιατί κάποιος να θέλει να ξεκλειδώσει, στην ουσία, μια συσκευή iOS με μια συσκευή Android. Σύμφωνα με την Google, η λειτουργία αυτή ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί φερ’ειπείν, από κάποιον με ένα iPad και ένα τηλέφωνο Android. Δεν αποκλείεται, προφανώς, η περίπτωση να χρησιμοποιηθεί από κάποιον, που έχει στην κατοχή του δύο συσκευές κινητών, ένα iphone και ένα Android.

Η κυκλοφορία αυτής της λειτουργίας έχει ξεκινήσει ήδη και όλοι μας αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS