ΑρχικήbusinessNiantic: Αγωγή κατά της Global++ για hacked εκδόσεις παιχνιδιών

Niantic: Αγωγή κατά της Global++ για hacked εκδόσεις παιχνιδιών

Η Niantic έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Global ++, μιας ομάδας προγραμματιστών που δημιουργεί πειρατικές εκδόσεις δημοφιλών AR παιχνιδιών όπως Pokemon GO και Ingress. Hacked εφαρμογές όπως το “PokeGo ++” και “Ingress ++” δίνουν στους χρήστες ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Niantic, αναφέρει η αγωγή.

Η Global αποκαλεί τις “++” εκδοχές του παιχνιδιού “tweaked”, ενώ η Niantic τις αποκαλεί “hacked”. Οι εκδόσεις “++” περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως χρήση του GPS, αυτόματο περπάτημα και sniping, οι οποίες είναι σε αντίθεση με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τον Κώδικα Συμπεριφοράς του Παικτών.

Niantic

Η αγωγή ονομάζει 20 άγνωστους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και μέλη του Global ++ που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν προσωπικά. «Μεταξύ άλλων, τα συστήματα των κατηγορουμένων υπονομεύουν την ακεραιότητα της εμπειρίας παιχνιδιού για τους νόμιμους παίκτες, μειώνοντας τον ενθουσιασμό για τα παιχνίδια της Νiantic και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγώντας τους παίκτες μακριά από τα παιχνίδια της Νiantic. Επομένως, τα συστήματα των κατηγορουμένων βλάπτουν τη φήμη και την καλή θέληση της Νiantic και παρεμβαίνουν στην επιχείρηση», αναφέρεται στην αγωγή.

Η Νiantic επιδιώκει να αναγκάσει τη Global ++ να σταματήσει αμέσως τη διανομή τροποποιημένων εκδόσεων και να σταματήσει οποιαδήποτε reverse engineering εργασία του επίσημου κώδικα που διανέμεται από τη Niantic.

Η Νiantic θα κυκλοφορήσει σύντομα το παιχνίδι του Harry Potter. Σύμφωνα με έρευνα, η Global διαφημίζει ανοιχτά τον Potter ++ στα κοινωνικά μέσα από τουλάχιστον τις 10 Μαΐου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS