ΑρχικήsecurityHackers παραβιάζουν GPS apps και απενεργοποιούν τους κινητήρες αυτοκινήτων

Hackers παραβιάζουν GPS apps και απενεργοποιούν τους κινητήρες αυτοκινήτων

GPS hack εντοπίστηκε στις εφαρμογές πλοήγησης iTrack και Protrack και επιτρέπει την απομακρυσμένη απενεργοποίηση των κινητήρων του αυτοκίνητου σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ο hacker πίσω από αυτή την ανακάλυψη ονομάζεται L&M και χρησιμοποιεί αυτό το exploit για να δείξει τα τρωτά σημεία στα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων. Δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει οποιαδήποτε πραγματική ζημία.

GPS Hack: Πώς γίνεται

Σύμφωνα με τον L & M, το exploit  σε αυτές τις εφαρμογές περιλαμβάνει κυρίως αδύναμους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης και ενσωματωμένη λειτουργία από τους κατασκευαστές.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές εντοπισμού GPS συνοδεύονται από τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης “123456” και οι περισσότεροι χρήστες δεν τις αλλάζουν. Μόλις το αντιληφθούν οι Hackers θα το εκμεταλλευτούν.

GPS

Ο L & M ήταν σε θέση να σπάσει επιτυχώς αρκετούς λογαριασμούς με ευκολία και έλαβε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τη θέση του χρήστη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο hacker έλαβε πρόσβαση στο όνομα χρήστη, στο email, στον αριθμό τηλεφώνου, στη φυσική διεύθυνση κατοικίας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με ένα διασωθέν στιγμιότυπο οθόνης και την επιβεβαίωση από την Concox, της οποίας το υλικό χρησιμοποιείται από το Protrack και το iTrack, ο κινητήρας του αυτοκινήτου μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως. Εάν το αυτοκίνητο τρέχει σε 20km / h (12 μίλια / ώρα) ή αν παραμείνει για λίγα δεύτερα σταματημένο λόγω κίνησης, ο κινητήρας του μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα χρησιμοποιώντας αυτό το GPS hack.

Ο hacker δοκίμασε το exploit σε αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, των Φιλιππίνων, της Νότιας Αφρικής κλπ.

Το υλικό που χρησιμοποιείται στο ProTrack πραγματοποιείται από μια εταιρεία στην Κίνα που ονομάζεται iTryBand Technology, ενώ το iTrack κατασκευάζεται από την SEEWORLD, η οποία εδρεύει επίσης στην Κίνα. Θεωρείται ότι η δυνατότητα απενεργοποίησης του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι ενσωματωμένη στο υλικό από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Επιπλέον, οι εφαρμογές δεν ενημερώνουν τους χρήστες τους σχετικά με τους αδύναμους κωδικούς τους όταν συνδέονται.

Αν διαθέτετε μια από τις δύο αυτές εφαρμογές δοκιμάστε τον κωδικό πρόσβασης “123456” για να δείτε αν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές ασφαλείας.

Στην εφαρμογή iTrack δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση που να ενημερώνει ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι αδύναμος ή μπορεί να εκμεταλλευτεί. Από την άλλη πλευρά, στην εφαρμογή ProTrack, οι χρήστες ενημερώθηκαν άμεσα ότι ο κωδικός πρόσβασης διατρέχει κίνδυνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS