ΑρχικήsecurityΕτοιμάζεται νέο Zero-Day RCE exploit για το Microsoft Edge

Ετοιμάζεται νέο Zero-Day RCE exploit για το Microsoft Edge

exploitΔύο ερευνητές ασφαλείας σκοπεύουν να αποκαλύψουν αποδείξεις και να δημοσιεύσουν μία έρευνα, σχετικά με ένα νέο Zero-Day exploit στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Η Microsoft δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τις λεπτομέρειες αυτής της ευπάθειας.

Την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε μέσω tweet ότι το Microsoft Edge είχε παραβιαστεί για ακόμα μια φορά. Η απόδειξη ήταν μια εικόνα, στην οποία το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζεται να κάνει εκκίνηση της δημοφιλούς εφαρμογής Windows Calculator.

Ο δημιουργός του exploit, Yushi Liang, πληροφόρησε τους ακόλουθούς του, ότι στόχος του ήταν να ξεφύγει από το sandbox του προγράμματος περιήγησης και ότι συνεργάστηκε με τον Alexander Kochkov για να το επιτύχει. Οι προσπάθειες των δύο εμπειρογνωμόνων παρεμποδίστηκαν από ένα ” crash bug στο text editor” που ο Liang χρησιμοποίησε για να γράψει το exploit code.

Ο Liang δήλωσε ότι επικεντρώνονταν στην ανάπτυξη ενός σταθερού exploit και στην επίτευξη πλήρους διαφυγής του κώδικα από το sandbox. Το δίδυμο αναζητούσε επίσης μια μέθοδο privilege escalation στο SYSTEM, που θα ισοδυναμούσε με τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος.

Ο εμπειρογνώμονας βρήκε το zero-Day bug με τη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος Wadi Fuzzer από το SensePost.

Κέρδος από το Edge RCE exploit

Η αγορά για τα Zero-Days είναι ισχυρή και υπάρχουν αρκετοί vulnerability brokers που είναι έτοιμοι να προσφέρουν μία ελκυστική αποζημίωση στους προγραμματιστές νέων penetration codes που στοχεύουν προγράμματα περιήγησης.

Το Zerodium πληρώνει $ 50.000 για ένα Zero-Day exploit απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE) και διπλασιάζει την πληρωμή όταν επιτυγχάνει να προσπεράσει το sandbox.

Το πρόγραμμα Pwnorama της Coseinc προσφέρει έως και $ 30,000 για ένα exploit RCE στο browser της Microsoft και αυξάνει την ανταμοιβή μέχρι και τα $ 80,000 αν συνοδεύεται από local privilege escalation.

Οι vulnerability brokers δεν είναι οι μόνοι που προσφέρουν παχυλές πληρωμές για exploits. Η φετινή έκδοση του διαγωνισμού Pwn2Own computer hacking, προσφέρει 60.000 δολάρια για exploit που μπορεί να προσπεράσει το sandbox στο Microsoft Edge.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS