15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Ετοιμάζεται νέο Zero-Day RCE exploit για το Microsoft Edge

exploitΔύο ερευνητές ασφαλείας σκοπεύουν να αποκαλύψουν αποδείξεις και να δημοσιεύσουν μία έρευνα, σχετικά με ένα νέο Zero-Day exploit στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Η Microsoft δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τις λεπτομέρειες αυτής της ευπάθειας.

Την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε μέσω tweet ότι το Microsoft Edge είχε παραβιαστεί για ακόμα μια φορά. Η απόδειξη ήταν μια εικόνα, στην οποία το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζεται να κάνει εκκίνηση της δημοφιλούς εφαρμογής Windows Calculator.

Ο δημιουργός του exploit, Yushi Liang, πληροφόρησε τους ακόλουθούς του, ότι στόχος του ήταν να ξεφύγει από το sandbox του προγράμματος περιήγησης και ότι συνεργάστηκε με τον Alexander Kochkov για να το επιτύχει. Οι προσπάθειες των δύο εμπειρογνωμόνων παρεμποδίστηκαν από ένα » crash bug στο text editor» που ο Liang χρησιμοποίησε για να γράψει το exploit code.

Ο Liang δήλωσε ότι επικεντρώνονταν στην ανάπτυξη ενός σταθερού exploit και στην επίτευξη πλήρους διαφυγής του κώδικα από το sandbox. Το δίδυμο αναζητούσε επίσης μια μέθοδο privilege escalation στο SYSTEM, που θα ισοδυναμούσε με τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος.

Ο εμπειρογνώμονας βρήκε το zero-Day bug με τη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος Wadi Fuzzer από το SensePost.

Κέρδος από το Edge RCE exploit

Η αγορά για τα Zero-Days είναι ισχυρή και υπάρχουν αρκετοί vulnerability brokers που είναι έτοιμοι να προσφέρουν μία ελκυστική αποζημίωση στους προγραμματιστές νέων penetration codes που στοχεύουν προγράμματα περιήγησης.

Το Zerodium πληρώνει $ 50.000 για ένα Zero-Day exploit απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE) και διπλασιάζει την πληρωμή όταν επιτυγχάνει να προσπεράσει το sandbox.

Το πρόγραμμα Pwnorama της Coseinc προσφέρει έως και $ 30,000 για ένα exploit RCE στο browser της Microsoft και αυξάνει την ανταμοιβή μέχρι και τα $ 80,000 αν συνοδεύεται από local privilege escalation.

Οι vulnerability brokers δεν είναι οι μόνοι που προσφέρουν παχυλές πληρωμές για exploits. Η φετινή έκδοση του διαγωνισμού Pwn2Own computer hacking, προσφέρει 60.000 δολάρια για exploit που μπορεί να προσπεράσει το sandbox στο Microsoft Edge.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *