Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Ετοιμάζεται νέο Zero-Day RCE exploit για το Microsoft Edge

exploitΔύο ερευνητές ασφαλείας σκοπεύουν να αποκαλύψουν αποδείξεις και να δημοσιεύσουν μία έρευνα, σχετικά με ένα νέο Zero-Day exploit στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Η Microsoft δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τις λεπτομέρειες αυτής της ευπάθειας.

Την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκε μέσω tweet ότι το Microsoft Edge είχε παραβιαστεί για ακόμα μια φορά. Η απόδειξη ήταν μια εικόνα, στην οποία το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζεται να κάνει εκκίνηση της δημοφιλούς εφαρμογής Windows Calculator.

Ο δημιουργός του exploit, Yushi Liang, πληροφόρησε τους ακόλουθούς του, ότι στόχος του ήταν να ξεφύγει από το sandbox του προγράμματος περιήγησης και ότι συνεργάστηκε με τον Alexander Kochkov για να το επιτύχει. Οι προσπάθειες των δύο εμπειρογνωμόνων παρεμποδίστηκαν από ένα » crash bug στο text editor» που ο Liang χρησιμοποίησε για να γράψει το exploit code.

Ο Liang δήλωσε ότι επικεντρώνονταν στην ανάπτυξη ενός σταθερού exploit και στην επίτευξη πλήρους διαφυγής του κώδικα από το sandbox. Το δίδυμο αναζητούσε επίσης μια μέθοδο privilege escalation στο SYSTEM, που θα ισοδυναμούσε με τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος.

Ο εμπειρογνώμονας βρήκε το zero-Day bug με τη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος Wadi Fuzzer από το SensePost.

Κέρδος από το Edge RCE exploit

Η αγορά για τα Zero-Days είναι ισχυρή και υπάρχουν αρκετοί vulnerability brokers που είναι έτοιμοι να προσφέρουν μία ελκυστική αποζημίωση στους προγραμματιστές νέων penetration codes που στοχεύουν προγράμματα περιήγησης.

Το Zerodium πληρώνει $ 50.000 για ένα Zero-Day exploit απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE) και διπλασιάζει την πληρωμή όταν επιτυγχάνει να προσπεράσει το sandbox.

Το πρόγραμμα Pwnorama της Coseinc προσφέρει έως και $ 30,000 για ένα exploit RCE στο browser της Microsoft και αυξάνει την ανταμοιβή μέχρι και τα $ 80,000 αν συνοδεύεται από local privilege escalation.

Οι vulnerability brokers δεν είναι οι μόνοι που προσφέρουν παχυλές πληρωμές για exploits. Η φετινή έκδοση του διαγωνισμού Pwn2Own computer hacking, προσφέρει 60.000 δολάρια για exploit που μπορεί να προσπεράσει το sandbox στο Microsoft Edge.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *