ΑρχικήsecurityΟι hacker του Rocke Group έχουν ως στόχο τα προϊόντα ασφάλειας cloud

Οι hacker του Rocke Group έχουν ως στόχο τα προϊόντα ασφάλειας cloud

Μεγάλο θέμα συζήτησης στον κόσμο του cybersecurity είναι η ασφάλεια στον κόσμο του cloud. Το Rocke Group έχει δημιουργήσει αυτοματοποιημένο κακόβουλο λογισμικό για να απεγκαταστήσει προϊόντα ασφάλειας cloud, σύμφωνα με ανάλυση των ερευνητών του Palo Alto Networks 42. Τα δείγματα malware έχουν σχεδιαστεί για να αποκτήσουν πρόσβαση admin σε μια διανομή cloud και στη συνέχεια να απεγκαταστήσουν το cyberdefense software, όπως ο admin θα ήταν σε θέση να κάνει.

Rocke

 

To Rocke Group θεωρείται ότι εδρεύει στην Κίνα, αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι αυτό θέτει μια νέα κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξη malware. Η άμυνα του cloud σε από αυτόν τον τύπο επίθεσης είναι δύσκολη. Δεν είναι λογικό ή αξιόπιστο να περιμένουμε ένα cloud περιστατικό να “γιατρευτεί” μόνο του αν ένας hacker καταφέρει να αποκτήσει αυτό το είδος πρόσβασης. Βέβαια το περιστατικό μας κάνει λίγο déjà vu. Περίπου πριν από πέντε με δέκα χρόνια, υπήρχε ένα malware που ήταν σε θέση να απενεργοποιήσει το anti-virus software και την ασφάλεια της επιφάνειας εργασίας σας.

Η απειλή του Rocke Group για το cloud σας είναι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η θεραπεία? Μια συνεπής προσέγγιση για την προστασία όλων των cloud IaaS και SaaS μπορεί να παρέχεται από μεσίτες ασφάλειας πρόσβασης στο cloud (CASB). Το CASB μπορεί να παρέχει κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη για να εξασφαλίσει τα δεδομένα σας στο cloud κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της χρήσης. Αυτό περιλαμβάνεται στη database, κατά τη μεταφορά (API, middleware κ.λπ.), και σε χρήση. Εάν εξασφαλίσετε το cloud με αυτόν τον τρόπο, το Rocke Group πιθανόν να φύγει με άδεια χέρια από το cloud σας. Το CipherCloud CASB μπορεί να παρέχει την προστασία δεδομένων, την προστασία από απειλές και την ευέλικτη αρχιτεκτονική που χρειάζεστε για να συναντήσετε (και να νικήσετε) νέους φορείς επίθεσης όπως αυτοί που απασχολούνται από το Rocke Group.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS