ΑρχικήinetGoogle Photos και Google Drive: Τι αλλάζει για το καλό μας;

Google Photos και Google Drive: Τι αλλάζει για το καλό μας;

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ όλοι θέλουμε να απαθανατίζουμε τις στιγμές της ζωής μας, ώστε να τις έχουμε πάντα αποθηκευμένες υπό μορφής φωτογραφίας ή βίντεο. Κάποτε συνηθίζαμε να τις κρατάμε αποθηκευμένες μέσα στο κινητό μας, μέχρι να έρθει η στιγμή να τις μεταφέρουμε στον υπολογιστή ή σε κάποιον σκληρό δίσκο, όπου και θα τις αφήναμε για όσο υπήρχαν οι συσκευές αυτές. Πλέον, ο τρόπος αποθήκευσης αυτών των αρχείων είναι τα γνωστά σε όλους Google Drive και Google Photos.

Google

 

Δυστυχώς, αν και είναι πολύ εύχρηστες υπηρεσίες η καθεμία ξεχωριστά, κάνοντας στην πραγματικότητα πολύ εύκολη την πρόσβαση στα προσωπικά μας αρχεία, η σύνδεση τους προκαλεί σύγχυση. Έτσι η Google ανακοίνωσε, ότι γίνονται ενέργειες για την βελτίωση των προβλημάτων, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία.

Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεο που θα αποθηκεύονται στο Google Drive, δεν θα εμφανίζονται αυτόματα στo Google Photos. Ομοίως, ούτε τα αρχεία που αποθηκεύονται στο Photos, θα φαίνονται στο Drive. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που διαγράφoνται στο Drive δεν θα διαγράφονται αυτόματα από το Photos. Και το αντίστροφο. Αυτή είναι μια αλλαγή, που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τυχαία διαγραφή στοιχείων.

Μια νέα λειτουργία με ονομασία “Upload from Drive“, ήρθε για να δώσει πιο λεπτομερή έλεγχο κατά την αντιγραφή φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και των “Shared with me”, από το Google Drive στο Google Photos. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την επιλογή αρχείων από το Drive για μεταφορά στο Photos. Εφ΄όσον τα δύο προϊόντα πλέον δε θα συντονίζονται, όπως τώρα, τα αρχεία που θα αντιγράφονται, θα συνυπολογίζονται στα όρια δεδομένων εντός των υπηρεσιών.

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του backup και συγχρονισμού σε Windows ή MacOS για να μεταφορτώσετε και στις δύο υπηρεσίες σε οποιαδήποτε ποιότητα.

Αρχεία που υπάρχουν ήδη σε πιθανό φάκελο Google Photos στο Drive σας, θα συνεχίσουν να υφίστανται, χωρίς πλέον αυτόματη ανανέωση.

Ο στόχος αυτών των αλλαγών είναι να γίνει πιο απλή η όλη διαδικασία και να εξαφανιστούν τα χαρακτηριστικά που προκάλεσαν σύγχυση στους χρήστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS