ΑρχικήsecurityMacOS: Κακόβουλο λογισμικό εισάγει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης Bing στην αναζήτηση...

MacOS: Κακόβουλο λογισμικό εισάγει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης Bing στην αναζήτηση Google

λογισμικό Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας AiroAV ανακάλυψαν ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, που επηρεάζει Apple MacOS συσκευές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από hackers για την πραγματοποίηση man-in-the-middle επιθέσεων στις συσκευές αυτές.

Το κακόβουλο λογισμικό ουσιαστικά επηρεάζει τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Εισάγει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης Bing, ενώ ο χρήστης αναζητά κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό λειτουργεί διαφορετικά από άλλα κακόβουλα προγράμματα, που είχαν στοχεύσει στο παρελθόν τις συσκευές της Apple. H Apple είχε καταφέρει να καλύψει τα ζητήματα ασφαλείας, που αντιμετώπιζε, με την κυκλοφορία του MacOS Mojave, πέρυσι.

Το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται σαν ένα ψεύτικο Adobe Flash πρόσθετο. Μπορεί να παραδοθεί στους χρήστες των MacOS συσκευών μέσω email. Η διαδικασία εγκατάστασης του ψεύτικου flash player φαίνεται σχεδόν φυσιολογική στους ανυποψίαστους χρήστες.

Στη συνέχεια, δημιουργείται ένας τοπικός διακομιστής μεσολάβησης στο μολυσμένο μηχάνημα, ζητώντας από τον χρήστη να δώσει το Apple όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον διακομιστή μεσολάβησης για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα και να κάνουν όποιες αλλαγές θέλουν.

Το κακόβουλο λογισμικό εισάγει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης και βοηθάει τους hackers να αποκτήσουν χρήματα με την προβολή διαφημίσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS