ΑρχικήsecurityTop 5 τάσεις στο Cybersecurity το 2019

Top 5 τάσεις στο Cybersecurity το 2019

Η ασφάλεια των δεδομένων δεν είναι μόνο ένα αυξανόμενο τεχνικό ζήτημα, αλλά μπορεί να έχει εμπορικές και πολιτικές επιπτώσεις. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση και η προσδοκία για καλύτερη προστασία δεδομένων και ιδιωτικότητα είναι άμεση ανάγκη, διότι οι αντίπαλοι του κυβερνοχώρου και ο πρωτοφανής όγκος των επιθέσεων αυξάνουν τις απειλές για την ασφάλεια των IT σε συνδυασμό με αυστηρές κανονιστικές εντολές. Ως εκ τούτου, το να είσαι στην κορυφή του IT Security είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Ακολουθούν οι κορυφαίες τάσεις του 2019 στο Cybersecurity που πρέπει να γνωρίζετε:

Cybersecurity

Ασφάλεια υποδομής:

Οι μεγάλοι βιομηχανικοί χώροι και οι πολύπλοκες εγκαταστάσεις υποδομής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το διαδίκτυο για την παρακολούθηση και τη διαχείριση. Για παράδειγμα, οι καρδιακοί βηματοδότες απαιτούν ενημερώσεις λογισμικού για να διορθώσουν τα τρωτά σημεία της ασφάλειας των δεδομένων. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες απειλών κατά της ασφάλειας και επιθέσεων στην τεχνολογία, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς στόχους. Το Internet of Things θα είναι ένα ιδιαίτερα στοχοθετημένο τμήμα, ειδικά όταν υπάρχουν χαμηλά επίπεδα ασφάλειας. Οι κρίσιμες απειλές ασφαλείας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω καλύτερης IT υποδομής.

Cybersecurity

Ζητήματα ασφάλειας Cloud

Η παράδοση εφαρμογής μετακινείται στο μοντέλο SaaS και συνεπώς πρέπει να βελτιωθεί η ασφάλεια εφαρμογών που βασίζονται σε cloud. Η ασφάλεια αυτών των εφαρμογών πρέπει να βελτιωθεί και οι οργανισμοί λαμβάνουν μέτρα για το καταφέρουν, αλλά η εύκολη πρόσβαση αυξάνει τον κίνδυνο για τις επιχειρήσεις επειδή δεν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας. Μπορεί να υπάρξουν κακόβουλα περιστατικά που σχετίζονται με οργανωτικές ευθύνες του IT  εξαιτίας της κακής εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας. Έτσι, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες ολικής ασφάλειας όπως το “security risk assessment”, η βελτίωση του security administration περιβάλλοντος κ.λπ.

Cybersecurity

Θέματα ασφάλειας VPN

Το VPN είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε τους πόρους και την ασφάλεια πρόσβασης σε ένα δίκτυο στο οποίο δεν είστε συνδεδεμένοι φυσικά. Το VPN βοηθάει στην ασφαλή και κρυπτογραφημένη επικοινωνία, αλλά απαιτείται και ένα κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας. Πρέπει να επιλέξετε ένα premium VPN το οποίο να είναι γρήγορο, ασφαλές και ανώνυμο ενώ κάποιος επισκέπτεται το διαδίκτυο. Ένα premium VPN έρχεται με συνδρομή ενός έτους και παρέχει προστασία κατά των κακόβουλων προγραμμάτων για MacOS, Windows και iOS συσκευές.

Βελτίωση του security integration:

Όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της οργάνωσης, απαιτείται η ανάληψη ενός μεγάλου φάσματος πρακτικών. Η εξασφάλιση όλων των πόρων της επιχείρησης είναι απαραίτητη. Έτσι, θα υπάρξει μια βελτίωση στη διαχείριση και ενσωμάτωση των εργαλείων ασφαλείας για τη διαχείριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπου αυτά μπορούν να φιλοξενούνται στο χώρο, στο cloud και ακόμη και στις προσωπικές συσκευές. Μπορείτε να αποκτήσετε την καλύτερη ασφάλεια διαδικτύου από τις απειλές του Διαδικτύου στα Windows και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, πρέπει να ελέγξετε τις δυνατότητες και τα review πριν επενδύσετε σε κάτι τέτοιο.

Επιθέσεις phishing:

Οι επιθέσεις phishing είναι παγκόσμιες. Αυτές είναι οι συνήθεις IT απειλές ασφάλειας και πολλοί χρήστες πέφτουν θύματα αυτών των επιθέσεων. Είναι σαν το δόλωμα το οποίο προέρχεται από τα καλά δημιουργημένα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των επιχειρήσεων, τις κακόβουλες διευθύνσεις URL και τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Το 2018 οι online επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 297% και το 2019 η τάση αυτή θα είναι πιο εμφανής. Αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) είναι αρκετά κερδοφόρα για τους hacker επειδή αυτά τα email φαίνεται να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν ολοκληρωμένα security awareness προγράμματα. Πρέπει να επενδύσουν σε προσομοιωτές ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) που παρουσιάζουν διάφορα pattern, επειδή αυτά είναι που χρησιμοποιούνται από τους εισβολείς του phishing. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να γνωρίζουν την γραμμή δράσης των εν λόγω επιτιθέμενων και να μπορούν να αναγνωρίσουν μερικά από αυτά τα phishing email.

Συμπέρασμα:

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 2019 θα αυξηθούν και οι ανησυχίες για την ασφάλεια. Η έκθεση για τις τάσεις στο cyber security δηλώνει σαφώς ότι για να παραμείνουν ασφαλείς οι εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τις επενδύσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη χρήση αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά αφού τα θέματα ασφαλείας που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις το 2019 αναμένεται να αυξηθούν οπότε το να λάβουν προληπτικά μέσα θα ήταν το βέλτιστο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS