ΑρχικήsecurityTOP 10 Antivirus για τα Windows 10!

TOP 10 Antivirus για τα Windows 10!

Εάν κι εσείς έχετε Windows 10 και αναρωτιέστε ποιο antivirus θα έκανε καλύτερη δουλειά στη δική σας περίπτωση δεν έχετε παρά να λάβετε υπόψιν σας όσα ακολουθήσουν.

Antivirus

Αρχικά υπάρχει τα Windows Defender. Το antivirus αυτό δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με tests που διεξάχθηκαν στο AV-TEST, ανίχνευσης malware και ιών στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Η ανίχνευση αυτή αφορά και ιούς που έχουν προεγκατασταθεί στο software, εβδομάδες πριν αλλά και ιούς που τρέχουν την ίδια στιγμή. Το επιχείρημα με το οποίο θα κερδίσει έναν αγοραστή, είναι το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένο άριστα στα Windows.

Πολύ συχνή επιλογή ήταν πάντα, το πασίγνωστο σε όλους μας Kaspersky. Στην πραγματικότητα, το Kaspersky είναι μια άλλη εφαρμογή με προβλήματα επιδόσεων στο παρελθόν. Τώρα βέβαια κάθε άλλο παρά προβληματικό θα χαρακτήριζε κανείς το antivirus, το οποίο στα διάφορα tests που έχει υποβληθεί, έχει επίσης σχεδόν ολοκληρωτικά επιτυχημένα αποτελέσματα.

Ένα επίσης γνωστό antivirus είναι το Malwarebytes Premium. Το Malwarebytes, το οποίο υπάρχει πολλά χρόνια, δεν καλύπτει ολόκληρη την ημέρα και αυτός είναι ο λόγος που όποιος επιθυμεί προστασία 24/7, χρειάζεται να πληρώσει για την premium έκδοση. Για να είστε σίγουροι ότι σας καλύπτει πριν το αποκτήσετε, σας παρέχει τη δυνατότητα δοκιμής 14 ημερών.

Στα ίδια επίπεδα αποδοτικότητας με το Kaspersky είναι και το Bitdefender Internet Security. Έχοντας κι αυτό αγγίξει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, γίνεται άξια επιλογή των αγοραστών.

Antivirus

Ένα antivirus, για όποιους έχουν παλιότερο υπολογιστή είναι το F-Secure SAFE. Αυτό, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι στο ίδιο μοντέλο υπολογιστή είχε τη μικρότερη πτώση απόδοσης κατά την εκκίνηση δημοφιλών websites.

Αν θέλετε προστασία από ιούς στα Windows, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το McAfee Internet Security. Αυτό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα antivirus είναι οι σαρώσεις ευπάθειας, που δε γίνονται πάντα.

Το ESET NOD32 έχει μερικά από τα χαμηλότερα ψευδώς θετικά ποσοστά, είναι ελαφρύ και είναι συνεχώς κοντά στην κορυφή των charts.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το πασίγνωστο Norton security. Μπορεί στο παρελθόν να είχε παραγκωνιστεί από άλλες, είτε πιο οικονομικές, είτε και δωρεάν λύσεις όμως σήμερα επιστρέφει δυναμικά με υψηλά ποσοστά στα AV-TEST και ελάχιστη πτώση απόδοσης στις δημοφιλής ιστοσελίδες.

Πάντα βεβαίως υπάρχουν οι επιλογές των δωρεάν antivirus. Μπορεί σαν απόδοση να είναι πιο χαμηλά από όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα, αλλά είναι η μοναδική επιλογή για όποιον δε έχει τη δυνατότητα να τα αποκτήσει.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS