ΑρχικήTop PicksAV-TEST: Τα καλύτερα Αntivirus για Android

AV-TEST: Τα καλύτερα Αntivirus για Android

Νέα έρευνα της  AV-TEST αποκαλύπτει τις καλύτερες λύσεις antivirus για το Android, με τουλάχιστον 8 από τις 16 εφαρμογές να έχουν το μέγιστο σκορ.

Η AV-TEST προσπάθησε να προσδιορίσει την απόδοση των εφαρμογών σε τρεις ξεχωριστούς γύρους δοκιμών που εκτελέστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018. Το ινστιτούτο αξιολόγησε την προστασία, τη χρηστικότητα και τα χαρακτηριστικά των λύσεων ασφάλειας τρίτων για το Android και το Google Play Protect, υπηρεσία κακόβουλου λογισμικού που περιλαμβάνεται στο κατάστημα Google Play.

Το ερευνητικό εργαστήριο προσέφερε έξι βαθμούς για κάθε μία από τις δοκιμές προστασίας και χρηστικότητας και ένα πόντο για τα χαρακτηριστικά, που οδηγούσε σε 13 βαθμούς για τους κορυφαίους.

Οι λύσεις ασφαλείας από τις Avast, Bitdefender, G Data, Kaspersky Lab, PSafe, Symantec, Tencent και Trend Micro έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία, ακολουθούμενες από McAfee με 12,8 πόντους, Alibaba με 12,7 πόντους και AhnLab με 12,4 πόντους.

Τα antivirus των Bitdefender και  Kaspersky Lab προσφέρουν σχεδόν κορυφαία απόδοση. Το Google Play Protect απέτυχε εντελώς εδώ αφού συγκέντρωσε  μόλις 56,8% στην ανίχνευση.

“Η Google προσπαθεί να αυξήσει την ασφάλεια για όλους τους χρήστες του Android. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα υπήρχε συνεχής σάρωση του Play Store και αυτόματη εξέταση κάθε κινητής συσκευής χρησιμοποιώντας το Google Play Protect. Το εργαστήριο από την AV-TEST πράγματι συμφωνεί με την πρόσκληση για περισσότερη ασφάλεια, αλλά οι τρέχουσες δοκιμαστικές βαθμολογίες του Google Play Protect συνιστούν τη χρήση μιας λύσης ασφάλειας, εξηγεί το AV-TEST.

Συνολικά, οι δοκιμές 6 μηνών δείχνουν ότι οι χρήστες Android έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για να επιλέξουν για προστασία από τρίτους στις συσκευές τους, καθώς το Google Play Protect εξακολουθεί να μην θεωρείται αποτελεσματικό κατά των κακόβουλων λογισμικών.

Ο αντίκτυπος των επιδόσεων αυτών των εφαρμογών θα πρέπει να είναι ελάχιστος, δεδομένου ότι 12 από τα 16 προϊόντα που δοκιμάστηκαν έλαβαν το ανώτερο της βαθμολογίας (6 πόντοι), αφού δεν διαπιστώθηκε σχεδόν καθόλου επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

android

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS