Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

AV-TEST: Τα καλύτερα Αntivirus για Android

Νέα έρευνα της  AV-TEST αποκαλύπτει τις καλύτερες λύσεις antivirus για το Android, με τουλάχιστον 8 από τις 16 εφαρμογές να έχουν το μέγιστο σκορ.

Η AV-TEST προσπάθησε να προσδιορίσει την απόδοση των εφαρμογών σε τρεις ξεχωριστούς γύρους δοκιμών που εκτελέστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018. Το ινστιτούτο αξιολόγησε την προστασία, τη χρηστικότητα και τα χαρακτηριστικά των λύσεων ασφάλειας τρίτων για το Android και το Google Play Protect, υπηρεσία κακόβουλου λογισμικού που περιλαμβάνεται στο κατάστημα Google Play.

Το ερευνητικό εργαστήριο προσέφερε έξι βαθμούς για κάθε μία από τις δοκιμές προστασίας και χρηστικότητας και ένα πόντο για τα χαρακτηριστικά, που οδηγούσε σε 13 βαθμούς για τους κορυφαίους.

Οι λύσεις ασφαλείας από τις Avast, Bitdefender, G Data, Kaspersky Lab, PSafe, Symantec, Tencent και Trend Micro έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία, ακολουθούμενες από McAfee με 12,8 πόντους, Alibaba με 12,7 πόντους και AhnLab με 12,4 πόντους.

Τα antivirus των Bitdefender και  Kaspersky Lab προσφέρουν σχεδόν κορυφαία απόδοση. Το Google Play Protect απέτυχε εντελώς εδώ αφού συγκέντρωσε  μόλις 56,8% στην ανίχνευση.

“Η Google προσπαθεί να αυξήσει την ασφάλεια για όλους τους χρήστες του Android. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα υπήρχε συνεχής σάρωση του Play Store και αυτόματη εξέταση κάθε κινητής συσκευής χρησιμοποιώντας το Google Play Protect. Το εργαστήριο από την AV-TEST πράγματι συμφωνεί με την πρόσκληση για περισσότερη ασφάλεια, αλλά οι τρέχουσες δοκιμαστικές βαθμολογίες του Google Play Protect συνιστούν τη χρήση μιας λύσης ασφάλειας, εξηγεί το AV-TEST.

Συνολικά, οι δοκιμές 6 μηνών δείχνουν ότι οι χρήστες Android έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για να επιλέξουν για προστασία από τρίτους στις συσκευές τους, καθώς το Google Play Protect εξακολουθεί να μην θεωρείται αποτελεσματικό κατά των κακόβουλων λογισμικών.

Ο αντίκτυπος των επιδόσεων αυτών των εφαρμογών θα πρέπει να είναι ελάχιστος, δεδομένου ότι 12 από τα 16 προϊόντα που δοκιμάστηκαν έλαβαν το ανώτερο της βαθμολογίας (6 πόντοι), αφού δεν διαπιστώθηκε σχεδόν καθόλου επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

android

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *