ΑρχικήsecurityH Avast επιβεβαιώνει την ύπαρξη bug στο Windows 10 April 2018 Update

H Avast επιβεβαιώνει την ύπαρξη bug στο Windows 10 April 2018 Update

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, το Windows 10 April 2018 Update παρουσίασε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα. Συγκεκριμένα, το bug αχρήστευε όλους τους υπολογιστές μετά την αναβάθμιση και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι για όλα ευθύνεται το πρόβλημα συμβατότητας που εντοπίστηκε με το antivirus της Avast.

Αν και η Avast αρχικά είχε υποστηρίξει ότι διεξήγαγε τους απαιτούμενους ελέγχους και δεν εντόπισε κανένα ζήτημα, τώρα, μια πιο αναλυτική μελέτη αποκαλύπτει το αντίθετο.

«Σε συνεργασία με τη Microsoft, εντοπίσαμε ένα στοιχείο του τελευταίου Windows 10 1803 update που είναι ασύμβατο με το Avast Behaviour Shield, προκαλώντας την αποτυχία της αναφερθείσας ενημερωμένης έκδοσης σε ορισμένες περιπτώσεις (που σχετίζονται με πρόβλημα χρονισμού, θέμα συνδεσιμότητας στο Internet κλπ)», αναφέρει ένα post σε forum της Avast.Avast

TIPS:

  • Για όσους από εσάς που έχουν ήδη επιχειρήσει να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν boot, συνιστάται να δοκιμάσετε ένα in-place upgrade χρησιμοποιώντας ένα αφαιρούμενο media drive. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν θα έχετε καμία απώλεια αρχείων αλλά και θα διορθώσετε άμεσα την εγκατάσταση των Windows 10.
  • Μια άλλη εναλλακτική είναι να επιστρέψετε στη προηγούμενη έκδοση των Windows 10 αν και –οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε- στις περισσότερες περιπτώσεις η διαδικασία αποτυγχάνει καθώς το boot σε Safe Mode δεν λειτουργεί.

Πληροφοριακά, η Microsoft έχει ανακοινώσει τον τερματισμό παροχής του Windows 10 April 2018 Update στα συστήματα που εκτελούν Avast antivirus μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη επιδιόρθωση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS