ΑρχικήsecurityHackers από τη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για κλοπή cryptocurrency

Hackers από τη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για κλοπή cryptocurrency

Κορέα Hackers από τη Βόρεια Κορέα έχουν κατηγορηθεί, από τις αμερικανικές αρχές, για την πραγματοποίηση επιθέσεων με στόχο την εξόρυξη cryptocurrencies και τη ληστεία σε τράπεζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, πολιτικές και οικονομικές. Γι’ αυτό και γίνονται όλο και περισσότερες διαδικτυακές επιθέσεις. Για το κέρδος. Οι hackers έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες, όπως στη Sony Pictures Entertainment το 2014, για ληστεία τράπεζας στο Μπαγκλαντές το 2016, καθώς και για την επίθεση με το WannaCry ransomware το 2017.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν hackers από τη Βόρεια Κορέα για κλοπή cryptocurrency

Σύμφωνα με το Voice of America (VOA), εκπρόσωπος του τμήματος πληροφορικής του FBI, δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία, ότι hackers με καταγωγή από τη Βόρεια Κορέα, είναι υπεύθυνοι για πολλά περιστατικά παραβίασης. Αυτές οι παραβιάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια cryptocurrencies αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ένας Κορεάτης hacker με το όνομα Park Jin-hyok, κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για συμμετοχή σε επιχειρήσεις cryptojacking.

Σύμφωνα με το FBI, η αιτία αυτών των επιθέσεων πιθανώς σχετίζεται με τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα. Δεδομένου ότι οι κυρώσεις έχουν οικονομικές επιπτώσεις, οι hackers κάνουν επιθέσεις για να βγάλουν χρήματα, είτε ληστεύοντας τράπεζες, είτε κλέβοντας cryptocurremcies.

Η Αμερική είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, καθώς η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί συχνά cryptojacking επιθέσεις. Τόσο το FBI όσο και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες, που σχετίζονται με τα cryptocurrencies.

H Erin Joe, ειδικός πράκτορας στο FBI, με πολυετή πείρα στη διερεύνηση εγκληματικών πράξεων και ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, εξήγησε ότι το cryptojacking είναι μια σχετικά νέα μόδα.

Επειδή ακριβώς πρόκειται για κάτι νέο, οι αρχές θα πρέπει να μάθουν πολλά πράγματα σε σχέση με αυτό, ώστε να μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ και το FBI δεν ανησυχούν μόνο για τη Βόρεια Κορέα. Κάνουν έρευνες και για παρόμοιες δραστηρίοτητες σε Κίνα, Ιράν και Ρωσία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS