ΑρχικήHow ToΤαξιδεύεις πολύ συχνά; Είσαι από τους πιο εύκολους cyber attack στόχους!

Ταξιδεύεις πολύ συχνά; Είσαι από τους πιο εύκολους cyber attack στόχους!

Cyber attack: Έχει παρατηρηθεί  ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών πλήττονται από cyber attacks. Αυτές οι επιθέσεις έχουν συνήθως επιπτώσεις και στις ίδιες τις συσκευές, οι οποίες και χρήζουν επίλυσης. Τα όποια ελαττώματα κάθε συσκευής επιτρέπουν σε επίδοξους hackers πιο εύκολη πρόσβαση.

Ίσως τα πιο εύκολα θύματα είναι οι άνθρωποι που κινούνται συνεχώς, αλλάζοντας πόλεις και χώρες. Γιατί ποτέ δε μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι είναι ασφαλής, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους ταξιδεύει συχνά. Φυσικά υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί κανείς, όσο το δυνατόν καλύτερα, με κάποια βήματα.

Αρχικά οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε ότι είμαστε κι εμείς εν δυνάμει στόχος. Είναι αλήθεια ότι συνηθίζουμε να ζούμε θεωρώντας ότι είμαστε άτρωτοι, σε κάθε κομμάτι της ζωής μας και συνήθως συνειδητοποιούμε το αντίθετο όταν ο κίνδυνος μας πλησιάσει με όποιον τρόπο.

cyber attack

Αρκετά επίφοβη είναι και η περιήγηση στο internet σε δημόσιους χώρους. Αν και είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και βολική παροχή, καλό είναι πρωτίστως να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε απενεργοποιήσει την αυτόματη σύνδεση σε WiFi και έχουμε κλείσει το Bluetooth.

Ποτέ δεν πρέπει οι συσκευές να μένουν χωρίς επιτήρηση ξεκλείδωτες. Δεν υπάρχει απλώς ο κίνδυνος κλοπής ολόκληρης της συσκευής, αλλά και υποκλοπής δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κρατάμε κι ένα back up των αρχείων, που μας είναι απαραίτητα, σε ασφαλές σημείο.

Απαραίτητη είναι η χρήση antivirus για προστασία του software. Είναι ίσως ο πιο έγκυρος τρόπος ανίχνευσης malware, που καταστρέφουν εκ των έσω τις συσκευές. Βέβαια, υπάρχει και ο κίνδυνος μεταφοράς malware στο σύστημα, συνδέοντας τη συσκευή με άλλες που έχουν ήδη προσβληθεί.

Ένας απλός κωδικός, με λίγα ψηφία, ή ακόμα χειρότερα ένας κωδικός που μας αφορά προσωπικά, όπως το προσωπικό μας τηλέφωνο είναι απαγορευτικός. Αντ’ αυτού ένας κωδικός εισόδου με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων), δεν είναι εύκολα προσπελάσιμος.

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς δεν αρκεί να τα κάνουμε μια φορά. Θα χρειάζονται πάντα επαναλήψεις και ανανεώσεις, ώστε να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι απέναντι σε κάθε cyber attack.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS