Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:31
Αρχική security Οι περισσότερες Android antivirus εφαρμογές δεν προστατεύουν από malware

Οι περισσότερες Android antivirus εφαρμογές δεν προστατεύουν από malware

antivirus

Μία μελέτη της AV-Comparatives, δείχνει ότι η πλειονότητα των antivirus εφαρμογών στο Google Play Store, δεν παρέχουν στους χρήστες επαρκή προστασία από κακόβουλα προγράμματα.

Προκειμένου να το διαπιστώσει, η εταιρεία κατέβασε 250 εφαρμογές αυτού του είδους, από το Google Play Store. Στη συνέχεια διενήργησε ελέγχους, για να εξακριβωθεί εάν οι εφαρμογές αυτές ήταν σε θέση να προστατεύσουν τους χρήστες Android, από τα 2.000 πιο κοινά malware, μέσω του αυτοματοποιημένου πλαισίου δοκιμών της AV-Comparatives.

Οι συσκευές ρυθμίστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν λήψη και εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών, με την προϋπόθεση ότι οι antivirus εφαρμογές θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις περισσότερες απειλές ασφάλειας.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως συσκευές Samsung Galaxy S9 που έτρεχαν Android 8.0. Ωστόσο επειδή ορισμένες εφαρμογές δεν λειτουργούσαν σωστά με αυτήν την εγκατάσταση, χρησιμοποιήθηκαν και συσκευές Nexus 5 με Android 6.01.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς μόνο 23 από τις εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη, μπόρεσαν να εντοπίσουν και να μπλοκάρουν επιτυχώς το 100 τοις εκατό των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού. Επιπλέον, 80 εφαρμογές μπόρεσαν να ανιχνεύσουν πάνω από το 30% των κακόβουλων λογισμικών, χωρίς να κάνουν κάποιο λάθος.

- Advertisement -

Στον αντίποδα, 138 από τις 250 εφαρμογές, εμπόδισαν λιγότερο από το 30% των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού ή είχαν υψηλά ποσοστά λάθους, επισημαίνοντας αρχεία που δεν ήταν κακόβουλα. Ακόμα, υπήρξαν 16 εφαρμογές, οι οποίες δεν είχαν μεταφερθεί σωστά στο Android 8, γεγονός που μείωσε τις δυνατότητες προστασίας τους σε συσκευές που εκτελούν νεότερες εκδόσεις του Android.

Η αυστριακή εταιρεία προστασίας από ιούς, επισήμανε πολλές antivirus εφαρμογές, η οποίες χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο, μία «μαύρη λίστα» για την επισήμανση πιθανών κακόβουλων προγραμμάτων, η οποία είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθεί από τους δημιουργούς κακόβουλου λογισμικού. Στην πραγματικότητα, δεν σαρώνουν τις εφαρμογές που έχουν ληφθεί για κακόβουλο λογισμικό, κάτι που είναι απαραίτητο να κάνει μια τέτοια εφαρμογή.

Προκειμένου λοιπόν ένας χρήστης, να επιλέξει μία antivirus εφαρμογή, δεν πρέπει να αρκεστεί μόνο στις κριτικές από άλλους χρήστες, καθώς μπορεί να είναι ψεύτικες. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία συστήνει να χρησιμοποιούν μόνο εφαρμογές γνωστών και πιστοποιημένων προμηθευτών, οι οποίοι συμμετέχουν σε δοκιμές που διεξάγονται από ανεξάρτητα ινστιτούτα και διαθέτουν επαγγελματικές ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες επικοινωνίας και πολιτική απορρήτου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...