ΑρχικήinetΤο Internet Archive θα διατηρήσει το περιεχόμενο του Google+

Το Internet Archive θα διατηρήσει το περιεχόμενο του Google+

Archive Όπως είναι γνωστό, το Google+ θα πάψει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα. Έτσι η εταιρεία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα των χρηστών από τις 2 Απριλίου 2019. Η Google είχε ήδη ανακοινώσει, από το περασμένο έτος, ότι σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία του Google+. Μάλιστα, ήδη κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τον Φεβρουάριο. Ενώ η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει τη διαδικασία διαγραφής των δεδομένων των χρηστών, το Internet Archive και το ArchiveTeam ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες τους εστιάζονται στη διατήρηση όλων των δημόσιων posts στο Google+, προτού διαγραφεί η πλατφόρμα.

Και τα δύο sites (Internet Archive, ArchiveTeam)  έχουν αρχίσει τις διαδικασίες για την αρχειοθέτηση των δημόσιων Google+ posts, σύμφωνα με αναρτήσεις που έκαναν τα ίδια στο Reddit. Μάλιστα  τα δύο sites έχουν ήδη επικοινωνήσει με χρήστες και έχουν ζητήσει, σε όσους δεν επιθυμούν να αποθηκευτεί το περιεχόμενό τους, να προχωρήσουν σε διαγραφή των αναρτήσεων τους ή των λογαριασμών τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα διατηρηθεί ολόκληρο το περιεχόμενο στο Google+. Το περιεχόμενο που δεν θα αποθηκευτεί περιλαμβάνει ιδιωτικά ή διαγραμμένα περιεχόμενα καθώς και τα σχόλια που έχουν πάνω από 500 σχόλια. Επιπλέον, οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα αρχειοθετηθούν αλλά σε μικρότερη ανάλυση από την αρχική.

Τόσο το Internet Archive όσο και το ArchiveTeam έχουν αναφέρει ότι προγραμμάτιζαν την αρχειοθέτηση του περιεχομένου Google+ από την πρώτη στιγμή  που μαθεύτηκε ότι η Google σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία της πλατφόρμας. Αν υπάρχουν κάποια άτομα που θέλουν να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιεχόμενου, μπορούν να προσφερθούν εθελοντικά και να συνεργαστούν με τα δυο sites.

H Google αποφάσισε να ανακοινώσει ότι η πλατφόρμα θα σταματήσει να λειτουργεί μετά από την ανακάλυψη ενός σημαντικού ζητήματος ασφαλείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα δεν χρησιμοποιούνταν αρκετά ούτε υπήρχε αρκετό engagement από τους χρήστες της.

Από τον προηγούμενο μήνα δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή νέοι χρήστες ούτε και να  δημιουργήσουν νέες σελίδες ή κοινότητες.

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει το περιεχόμενο, τους λογαριασμούς και τις σελίδες Google+ από τον επόμενο μήνα. Προκειμένου να μην χάσουν οι χρήστες τα δεδομένα τους, θα πρέπει να τα κατεβάσουν και να τα αποθηκεύσουν πριν από την προθεσμία λήξης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS