Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:16
Αρχική inet Το Internet Archive θα διατηρήσει το περιεχόμενο του Google+

Το Internet Archive θα διατηρήσει το περιεχόμενο του Google+

Archive Όπως είναι γνωστό, το Google+ θα πάψει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα. Έτσι η εταιρεία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα των χρηστών από τις 2 Απριλίου 2019. Η Google είχε ήδη ανακοινώσει, από το περασμένο έτος, ότι σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία του Google+. Μάλιστα, ήδη κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τον Φεβρουάριο. Ενώ η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει τη διαδικασία διαγραφής των δεδομένων των χρηστών, το Internet Archive και το ArchiveTeam ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες τους εστιάζονται στη διατήρηση όλων των δημόσιων posts στο Google+, προτού διαγραφεί η πλατφόρμα.

Και τα δύο sites (Internet Archive, ArchiveTeam)  έχουν αρχίσει τις διαδικασίες για την αρχειοθέτηση των δημόσιων Google+ posts, σύμφωνα με αναρτήσεις που έκαναν τα ίδια στο Reddit. Μάλιστα  τα δύο sites έχουν ήδη επικοινωνήσει με χρήστες και έχουν ζητήσει, σε όσους δεν επιθυμούν να αποθηκευτεί το περιεχόμενό τους, να προχωρήσουν σε διαγραφή των αναρτήσεων τους ή των λογαριασμών τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα διατηρηθεί ολόκληρο το περιεχόμενο στο Google+. Το περιεχόμενο που δεν θα αποθηκευτεί περιλαμβάνει ιδιωτικά ή διαγραμμένα περιεχόμενα καθώς και τα σχόλια που έχουν πάνω από 500 σχόλια. Επιπλέον, οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα αρχειοθετηθούν αλλά σε μικρότερη ανάλυση από την αρχική.

Τόσο το Internet Archive όσο και το ArchiveTeam έχουν αναφέρει ότι προγραμμάτιζαν την αρχειοθέτηση του περιεχομένου Google+ από την πρώτη στιγμή  που μαθεύτηκε ότι η Google σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία της πλατφόρμας. Αν υπάρχουν κάποια άτομα που θέλουν να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιεχόμενου, μπορούν να προσφερθούν εθελοντικά και να συνεργαστούν με τα δυο sites.

H Google αποφάσισε να ανακοινώσει ότι η πλατφόρμα θα σταματήσει να λειτουργεί μετά από την ανακάλυψη ενός σημαντικού ζητήματος ασφαλείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα δεν χρησιμοποιούνταν αρκετά ούτε υπήρχε αρκετό engagement από τους χρήστες της.

Από τον προηγούμενο μήνα δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή νέοι χρήστες ούτε και να  δημιουργήσουν νέες σελίδες ή κοινότητες.

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει το περιεχόμενο, τους λογαριασμούς και τις σελίδες Google+ από τον επόμενο μήνα. Προκειμένου να μην χάσουν οι χρήστες τα δεδομένα τους, θα πρέπει να τα κατεβάσουν και να τα αποθηκεύσουν πριν από την προθεσμία λήξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.