ΑρχικήinetΟ επικεφαλής ασφαλείας της Microsoft περιγράφει τους κινδύνους του Internet Explorer

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Microsoft περιγράφει τους κινδύνους του Internet Explorer

ExplorerΑν είστε από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer την τελευταία δεκαετία, οι πιθανότητες είναι ότι πολλοί έως τώρα σας έχουν προτείνει να μετακινηθείτε σε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Chrome ή το Firefox. Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας, Chris Jackson, παροτρύνει επίσης τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αλλά αυτό που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, είναι ότι τη δεδομένη στιγμή κατέχει τη θέση του παγκόσμιου επικεφαλής ασφάλειας στο διαδίκτυο για τη Microsoft.

Ο Jackson δεν εννοεί φυσικά να απομακρυνθείτε από τα προϊόντα της Microsoft και να στραφείτε σε άλλες εταιρίες. Αντ ‘αυτού, σημειώνει συγκεκριμένα ότι οι μέρες του προγράμματος περιήγησης ιστού της Microsoft, Internet Explorer, έχουν φτάσει στο τέλος τους. Ο Jackson δεν προτείνει καμία λύση για τους χρήστες που θέλουν να απομακρυνθούν από τον Internet Explorer. Κι ενώ είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Microsoft θα ήθελε να προτείνει το Edge, σημειώνει ότι δεν είναι “εδώ για να επιβάλει κανένα πρόγραμμα περιήγησης σε κανέναν” και ότι “πρέπει να επιλέξετε εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.”

Η ανησυχία του Jackson για τα άτομα που χρησιμοποιούν το παλιό πρόγραμμα περιήγησης, επικεντρώνεται γύρω από μια έννοια που ονομάζει “technical debt”. Εσωτερικά, η Microsoft δεν αναφέρεται πλέον στον Internet Explorer ως πρόγραμμα περιήγησης στο Web, αλλά ως λύση συμβατότητας για επιχειρήσεις. Ο Internet Explorer είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης του παρελθόντος, το οποίο δεν είναι πλέον ενημερωμένο για την υποστήριξη νέων προτύπων διαδικτύου. Αντίθετα, παραμένει ως επιλογή για επιχειρήσεις που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είχαν σχεδιαστεί με αυτό κατά νου.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι οργανισμοί πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι εσωτερικοί ιστότοποι βελτιστοποιούνται για χρήση με πιο σύγχρονες λύσεις web browser. Ωστόσο, λόγω κόστους, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως το Chrome ή το Firefox, για τις κύριες ανάγκες τους στο web και να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer μόνο εάν ένας εσωτερικός ιστότοπος το απαιτεί, για να λειτουργήσει σωστά.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και δεν γνωρίζετε σε ποιο να μεταφερθείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για το 2019, όπως το Google Chrome, το Firefox, το Opera, το Microsoft Edge και το Vivaldi.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS