ΑρχικήinetΤο VLC σταματάει την υποστήριξη σε Windows XP και Vista

Το VLC σταματάει την υποστήριξη σε Windows XP και Vista

Το VLC είναι ένα από τα καλύτερα μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων για Windows. Το media player γιόρτασε ότι έφτασε τα τρία δισεκατομμύρια download σήμα στο CES 2019 τον Ιανουάριο. Οι προγραμματιστές έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη έκδοση VLC 4.0 στο FOSDEM 2019. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι το VLC 4.0 δεν υποστηρίζει τις πλατφόρμες XP και Vista.

VLC

Το VLC δεν υποστηρίζει πλέον παλιές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος

Ο προγραμματιστής της VLC κ. Kempf παρουσίασε τα κυριότερα σημεία των νέων χαρακτηριστικών των VLC 3.0 και VLC 4.0. Στο τέλος της παρουσίασης, ανήγγειλε ότι η VLC παρατάει την υποστήριξη για τα Windows XP και Vista. Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε ότι το VLC υποστηρίζει τις πλατφόρμες MacOS 10.7 έως 10.10, iOS 7 & 8 και Android που προηγούνται του 4.2.

Το πιο συναρπαστικό πράγμα για το VLC 4.0, ωστόσο, είναι ίσως ο ανανεωμένος σχεδιασμός ανανεωμένο σχεδιασμό του UI. Αν και μια μεγάλη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, το UI του VLC 3.0 είναι κάπως standard σε σχέση με το εναλλακτικό λογισμικό αναπαραγωγής βίντεο.

Ωστόσο, το VLC 4 θα περιλαμβάνει εφέ transparency και νέα εικονίδια κουμπιών που δίνουν στο λογισμικό μια πιο μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση.

Μια βιβλιοθήκη πολυμέσων, στην οποία οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στα αρχεία πολυμέσων, είναι μια άλλη υπηρεσία που δεν διέθετε το VLC 3.0 και άλλες εκδόσεις. Ωστόσο, η παρουσίαση του κ. Kempf περιελάμβανε screenshot μιας νέας βιβλιοθήκης πολυμέσων για το VLC 4.0.

Το παρακάτω screenshot βιβλιοθήκης πολυμέσων παρουσιάστηκε στην παρουσίαση. Για πρώτη φορά, το VLC θα επιτρέψει στους χρήστες να περιηγούνται και να προβάλλουν άλμπουμ μουσικής και βίντεο.

Το VLC 3.0 στερείται της εικονικής πραγματικότητας και της 3D υποστήριξης που μπορεί να υπερηφανεύεται για τους PowerDVD. Ωστόσο, ο κ. Kempf επιβεβαίωσε ότι το VLC 4.0 θα υποστηρίξει την εικονική πραγματικότητα για τα ακουστικά Vive, Oculus, Windows Mixed Reality και PlayStation VR. Το VLC 4 θα υποστηρίζει επίσης βίντεο NVIDIA και HDMI 3D.

Επιπλέον, η παρουσίαση του κ. Kempf ανέφερε ένα νέο εσωτερικό ρολόι για το VLC 4.0. Το νέο ρολόι θα διασφαλίσει ότι το VLC 4.0 έχει καλύτερη ακρίβεια στα καρέ και συγχρονισμό μέσων από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Στο CES 2019, ο Kempf είπε επίσης ότι η ομάδα του σκόπευε να προσθέσει υποστήριξη AirPlay στο VLC 4.0. Το AirPlay είναι ένα πρωτόκολλο της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από συσκευές iOS. Ωστόσο, δεν είδαμε λεπτομέρειες  σχετικά με την υποστήριξη του VLC 4.0 AirPlay.

Οι χρήστες του VLC θα υποδεχτούν χωρίς αμφιβολία τις αλλαγές UI και τη συμπερίληψη μιας βιβλιοθήκης πολυμέσων. Η βιβλιοθήκη μέσων ενημέρωσης είναι σίγουρα μια καθυστερημένη προσθήκη στο media player. Ωστόσο, οι χρήστες XP και Vista θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε πιο πρόσφατες πλατφόρμες για να εκτελέσουν το πιο πρόσφατο VLC.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS