ΑρχικήsecurityΓιαπωνέζος hacker κλέβει 134.300 δολάρια σε ψηφιακό νόμισμα

Γιαπωνέζος hacker κλέβει 134.300 δολάρια σε ψηφιακό νόμισμα

ψηφιακό

Ένας 18χρονος Ιάπωνας hacker, συνελήφθη από τις αρχές, καθώς φέρεται να έκλεψε 134.300 δολάρια σε ψηφιακό νόμισμα.

Ο δράστης αναφέρεται ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν Cryptocurrency ιστότοπο και να κλέψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, σύμφωνα με το Ιαπωνικό Times. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι εισαγγελείς στην Ιαπωνία χρειάστηκε να ερευνήσουν μία υπόθεση που σχετίζεται με κλοπή cryptocurrencies από ένα και μόνο άτομο.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι κάτοικος της Utsunomiya της Νομαρχίας Tochigi. Ωστόσο, το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε, αφού σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία θεωρείται ακόμα ανήλικος.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, η κλοπή σημειώθηκε μεταξύ 14 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2018, από έναν ιστότοπο που ονομάζεται Monappy, τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως έμποροι, για να διαχειριστούν το ψηφιακό νόμισμα Monacoin.

Προκειμένου να αποκρύψει τα προσωπικά του δεδομένα, ο hacker φέρεται να χρησιμοποίησε το λογισμικό κρυπτογράφησης Tor peer-to-peer (P2P). Ωστόσο παρά τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του, οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να βρουν τον ένοχο, μετά την ανάλυση των αρχείων καταγραφής που βρέθηκαν στον sever της Monappy.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι εμπλέκεται στο οικονομικό έγκλημα.

Αν και δεν είναι σαφές πώς ο επιτιθέμενος κατάφερε να κλέψει τα χρήματα, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει μία ευπάθεια στο codebase της ιστοσελίδας, το οποίο περιλαμβάνει και την αποστολή χρημάτων στους χρήστες.

Από τη μεριά του ο hacker ισχυρίστηκε ότι έχει βρει ένα κενό ασφαλείας, όπου το σύστημα συναλλαγών του ιστότοπου είναι ελαττωματικό. Ο δράστης έκανε επανειλημμένες αιτήσεις για μεταφορά ψηφιακών νομισμάτων στο λογαριασμό του, το οποίο οδήγησε σε συντριβή του συστήματος. Αυτό του επέτρεψε να μεταφέρει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων στη διεύθυνσή του.

Περίπου 7.700 επενδυτές που χρησιμοποιούν την τοποθεσία Monappy, έχουν επηρεαστεί από παραβιάσεις ασφαλείας. Σχολιάζοντας το περιστατικό, η διοίκηση της Monappy αναγνώρισε ότι ο ιστότοπός της είχε καταστρατηγηθεί και δήλωσε επίσης ότι θα αποζημιώσει τα θύματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS