ΑρχικήinetVisa: Ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα

Visa: Ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα

Τη Δευτέρα, η Visa ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την πρώτη της πληρωμή σε ψηφιακό νόμισμα, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο, για την 62 ετών εταιρεία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διευθέτησε μια συναλλαγή χρησιμοποιώντας Ethereum blockchain.

Visa ψηφιακό νόμισμα

Δείτε επίσης: Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Η συναλλαγή περιλάμβανε έναν συνεργάτη της Visa, την Crypto.com με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που εκδίδει προπληρωμένες κάρτες που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα. Ο συνεργάτης έστειλε στη Visa ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται USD Coin ή USDC. Η Visa είπε ότι για να αποδεχτεί την πληρωμή, συνεργάστηκε με την Anchorage, μια cryptocurrency startup που υποστηρίζεται από τη Visa, η οποία είναι μια από τις νεότερες ομοσπονδιακές τράπεζες των ΗΠΑ.

Η Visa είπε ότι η κίνηση αυτή είναι μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις cryptocurrency. Η εταιρεία έχει σαν στόχο να εξαλείψει την ταλαιπωρία που προκύπτει για τους πελάτες όταν πρέπει να μετατρέψουν τα cryptocurrencies σε νόμισμα, όπως σε δολάρια ΗΠΑ, πριν εγκαταστήσουν τους λογαριασμούς τους στο δίκτυο της Visa. Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τη δυνατότητα και σε άλλα μέλη των δικτύων πληρωμών της και ενδεχομένως σε άλλα ψηφιακά νομίσματα αργότερα φέτος.

Δείτε επίσης: EXMO cryptocurrency exchange: Δέχτηκε DdoS επίθεση

Visa ψηφιακό νόμισμα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, Al Kelly είπε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fortune, Alan Murray ότι η Visa εργάζεται για να επιτρέψει στους ανθρώπους να αγοράσουν Bitcoin και να πραγματοποιήσουν πληρωμές χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα μέσω του δικτύου της Visa, ακολουθώντας το προβάδισμα των εταιρειών χρηματοοικονομικών τεχνολογιών, όπως οι PayPal και Square. Τον Φεβρουάριο, η Visa παρουσίασε ένα προϊόν για να βοηθήσει τις τράπεζες να ενσωματώσουν το Bitcoin στις εφαρμογές τους για κινητά.

Δείτε ακόμα: Η PayPal διόρθωσε μια ευπάθεια XSS στον μετατροπέα νομισμάτων του user wallet

Η εμπειρία όσων διαθέτουν κάρτα δεν αλλάζει. Εξακολουθούν να έχουν ένα υπόλοιπο σε cryptocurrency που μπορούν να ξοδέψουν για μία αγορά. Αυτό που αλλάζει είναι η διαδικασία στα παρασκήνια. Τώρα αυτές οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να διατηρούν υπόλοιπο σε έναν παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό θα διευκολύνει τα περισσότερα ψηφιακά πορτοφόλια να προσφέρουν προγράμματα καρτών Visa στους καταναλωτές και αυτό τελικά θα ωφελήσει τους ίδιους τους καταναλωτές, καθώς θα έχουν περισσότερες επιλογές να πληρώσουν χρησιμοποιώντας cryptocurrency.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι η Visa είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις με ψηφιακά πορτοφόλια. Η εταιρεία δεσμεύεται να γίνει το δίκτυο για πλατφόρμες cryptocurrency που θα προτιμούν επιχειρήσεις και καταναλωτές και να καταστήσει πολύ εύκολες τις διαδικασίες γι’ αυτούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS