ΑρχικήsecurityEXMO cryptocurrency exchange: Δέχτηκε DdoS επίθεση

EXMO cryptocurrency exchange: Δέχτηκε DdoS επίθεση

Η βρετανική cryptocurrency exchange υπηρεσία EXMO δέχτηκε DdoS επίθεση, με αποτέλεσμα οι servers της να τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας. Η επίθεση έλαβε χώρα χθες.

EXMO cryptocurrency exchange DdoS

Μάλιστα, η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε: “Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια επίθεση DDoS στην πλατφόρμα μας“.

Ωστόσο, η υπηρεσία έβγαλε και μια άλλη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter και ενημέρωσε τους πελάτες της ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του ζητήματος.

Η EXMO δεν έκανε καμία άλλη δήλωση για να δώσει νέες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά προφανώς κατάφερε να διορθώσει το ζήτημα, αφού οι servers και το website της είναι πλέον συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

EXMO cryptocurrency exchange DdoS

Δεν είναι η πρώτη φορά που η EXMO αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Η βρετανική exchange υπηρεσία, η οποία αναφέρει τον εαυτό της ως “μια από τις μεγαλύτερες cryptocurrency exchange υπηρεσίες στην Ευρώπη“, είχε αποκαλύψει τον Δεκέμβριο του 2020 ότι κάποιοι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να κλέψουν περίπου το 5% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων, αφού παραβίασαν hot wallets της EXMO.

Σε αντίθεση με τα cold wallets (γνωστά και ως offline ή hardware wallets) που δεν συνδέονται στο Διαδίκτυο, τα hot wallets είναι συνδεδεμένα στο Internet και χρησιμοποιούνται από τις exchange υπηρεσίες για την προσωρινή αποθήκευση assets για τρέχουσες μεταφορές και συναλλαγές.

Η EXMO τότε είχε αναστείλει όλες τις αναλήψεις και είχε πει ότι όλες οι απώλειες των πελατών θα καλύπτονταν πλήρως από την exchange υπηρεσία.

Η ομάδα μας αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια νέα υποδομή για τα hot wallets. Δεδομένου ότι κάθε blockchain χρειάζεται έναν ξεχωριστό server, η διαδικασία θα διαρκέσει λίγο“, πρόσθεσε η EXMO σε επόμενη ενημέρωση.

Μόλις είναι διαθέσιμες οι καταθέσεις και αναλήψεις, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο wallet address στην ενότητα Wallet του λογαριασμού σας”.

Η EXMO είχε πει τότε ότι θα έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον. Η χθεσινή DdoS επίθεση δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση του Δεκεμβρίου, αλλά προκάλεσε προσωρινά προβλήματα, αφού οι servers έμειναν εκτός λειτουργίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS