ΑρχικήinetΤο TikTok θα σας προειδοποιεί για βίντεο με αμφισβητήσιμες πληροφορίες

Το TikTok θα σας προειδοποιεί για βίντεο με αμφισβητήσιμες πληροφορίες

Το TikTok θα αρχίσει να εμφανίζει προειδοποιήσεις σε βίντεο που περιλαμβάνουν αμφισβητήσιμες πληροφορίες που δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από τους υπεύθυνους ελέγχου (fact-checkers) και θα ξεκινήσει να προειδοποιεί τους χρήστες μόλις πάνε να μοιραστούν ξανά αυτά τα βίντεο ότι οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η εφαρμογή θα εμφανίζει τώρα ένα προειδοποιητικό tag σε αυτά τα βίντεο με την ένδειξη “Προσοχή: Το βίντεο έχει επισημανθεί για μη επαληθευμένο περιεχόμενο.” Αυτό σημαίνει ότι ένας ελεγκτής στοιχείων δεν ήταν σε θέση να πιστοποιήσει αν το περιεχόμενο ήταν κατάλληλο ή ακατάλληλο. Το TikTok έχει ήδη μειώσει την αναδημοσίευση ορισμένων μη επαληθευμένων βίντεο, ωστόσο δεν επισημάνθηκαν δημόσια νωρίτερα από τώρα. Οι δημιουργοί θα λάβουν τώρα ένα μήνυμα όταν προστεθεί ένα προειδοποιητικό tag στο βίντεο τους.

TikTok

Οι θεατές θα ειδοποιηθούν ακόμη και όταν μεταβούν ξανά σε ένα βίντεο που φέρει προειδοποιητικό tag. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης, το οποίο σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε ένα βίντεο έξω από την εφαρμογή, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ρωτήσει εάν είστε “σίγουροι ότι θέλετε να μοιραστείτε αυτό το βίντεο;” Φυσικά, μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο αν θέλετε, ωστόσο το χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να σας αποτρέψει να το κάνετε αφού δεν έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok ανέφερε ότι ο έλεγχος γεγονότων στοχεύει συνήθως σε θέματα όπως εκλογές, εμβόλια και τοπικές καιρικές αλλαγές. Τα βίντεο που αποτελούν παραπληροφόρηση θα διαγραφούν εντελώς από την εφαρμογή του TikTok.

Και άλλες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν δοκιμάσει παρόμοιες μεθόδους για να περιορίσουν την παραπληροφόρηση. Το Facebook σας προειδοποιεί όταν κοινοποιείτε άρθρα που αφορούν τον COVID-19. Το Twitter θα σας προειδοποιήσει νωρίτερα από το να επαναλάβετε την πιθανή παραπληροφόρηση, και επίσης σας προτείνει να ανοίξετε και να περιηγηθείτε σε κάποιες πληροφορίες πριν κάνετε την αναδημοσίευση.

Πηγή πληροφοριών: gamersgrade.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS