ΑρχικήinetΗ Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Τον περασμένο μήνα, η Nvidia έκανε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μειώσει το ποσοστό κατακερματισμού της εξόρυξης Ethereum στη νέα κάρτα γραφικών της, RTX 3060. Το ειδικό σύστημα που δημιουργήθηκε, είχε σαν στόχο να κάνει την RTX 3060 ανεπιθύμητη για τους cryptominers.

Nvidia RTX 3060

Δείτε επίσης: Μη ενημερωμένες QNAP NAS συσκευές παραβιάζονται για cryptomining

Ωστόσο, όπως δήλωσε τώρα η Nvidia, η εταιρεία κατά λάθος ξεκλείδωσε αυτούς τους περιορισμούς με ένα νέο πρόγραμμα driver.

«Ένα πρόγραμμα driver για προγραμματιστές συμπεριέλαβε κατά λάθος κώδικα που χρησιμοποιήθηκε για εσωτερική ανάπτυξη, ο οποίος αφαιρεί τον περιορισμό του ρυθμού κατακερματισμού στην RTX 3060 σε ορισμένες διαμορφώσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Nvidia στο The Verge. «Το πρόγραμμα driver έχει τώρα αφαιρεθεί

Αν και η Nvidia αφαίρεσε σχετικά γρήγορα το πρόγραμμα driver, η «ζημιά» έχει ήδη γίνει. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα driver σε μορφή beta, το Nvidia 470.05 ξεκλειδώνει αυτόματα την απόδοση για τις περισσότερες κάρτες RTX 3060, αυξάνοντας τα ποσοστά κατακερματισμού για την εξόρυξη Ethereum.

Δείτε ακόμα: Τα cryptocurrencies χάνουν έδαφος! Το bitcoin υποχώρησε κατά 23%

Nvidia RTX 3060

Αντίγραφα του προγράμματος driver μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο και η Nvidia δεν θα μπορεί να εμποδίσει τους κατόχους RTX 3060, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα driver στο μέλλον.

Η Νvidia περιόρισε αρχικά την απόδοση εξόρυξης της RTX 3060, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους cryptominers από την αγορά των εν λόγω καρτών. Ο κατασκευαστής GPU φαινόταν σίγουρος ότι οι περιορισμοί του δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν, ισχυριζόμενος ακόμα ότι δεν ήταν απλώς το πρόγραμμα driver που περιόριζε τις επιδόσεις.

Δείτε ακόμα: Θα κυκλοφορήσουν νέες κάρτες γραφικών AMD;

«Δεν είναι μόνο το driver», δήλωσε ο Bryan Del Rizzo, επικεφαλής επικοινωνιών της Nvidia, τον περασμένο μήνα. «Υπάρχει μια ασφαλής συνεργασία μεταξύ του προγράμματος driver, του πυριτίου της RTX 3060 και του BIOS (υλικολογισμικό) που αποτρέπει την αφαίρεση των περιορισμών του ρυθμού κατακερματισμού.»

Η Nvidia σαφώς δεν περίμενε να κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα driver που θα ξεκλειδώσει κατά λάθος τους περιορισμούς που η ίδια είχε θέση στην κάρτα γραφικών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS