Αρχικήsecurity"Blockchain hacks": Το 2020 κλάπηκαν δισεκατομμύρια

“Blockchain hacks”: Το 2020 κλάπηκαν δισεκατομμύρια

Γνωρίζουμε πώς μερικοί χάκερ κατά την διάρκεια του lockdown προσπάθησαν να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους εκτελώντας διάφορα hack που σχετίζονται με το Bitcoin και πιθανώς κερδίζοντας “σχεδόν 3,78 δισεκατομμύρια δολάρια” το 2020, αναφέρει το Atlas VPN σε μια έκθεση του. Οι απώλειες από τα “blockchain hacks” είναι τεράστιες αλλά όχι στο επίπεδο που ισχυρίζεται η Atlas VPN.

Blockchain

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Slowmist Hacked έδειξαν ότι πραγματοποιήθηκαν 122 επιθέσεις το 2020, με στόχο τους τρεις κύριους τομείς που θα δείτε παρακάτω:

  • Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές που εκτελούνται στην πλατφόρμα Ethereum δέχτηκαν 47 επιθέσεις (τρέχουσα αξία 437 εκατομμύρια δολάρια)
  • Τα χρηματιστήρια cryptocurrency δέχτηκαν 28 επιθέσεις (τρέχουσα αξία 300 εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες)
  • 27 επιθέσεις σε πορτοφόλια blockchain

Τα πορτοφόλια ήταν ο πιο κερδοφόρος στόχος, με απώλειες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές και κατά μέσο όρο 112 εκατομμύρια δολάρια ανά “wallet hack” σε σύγκριση με τα περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επίθεση σε εφαρμογές  Ethereum ή exchanges.

Τα καλά νέα είναι ότι υπήρξε μια μικρή μείωση στον αριθμό των επιθέσεων που σχετίζονται με το blockchain, με μείωση 8% από τις 133 επιθέσεις που έγιναν το 2019 και αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω το 2021.

Λιγότερες επιθέσεις, αλλά η κλίμακα των απωλειών θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά εάν η αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων διατηρεί μια ισχυρή δυναμική όπως το 2020.

Τα “3,8 δισεκατομμύρια δολάρια” που έχουν κλαπεί όπως ισχυρίζεται η Atlas VPN είναι πολύ διογκωμένα, επειδή βασίζονται στις τιμές μετατροπής της 12ης Ιανουαρίου 2021 – όχι στην τιμή τη στιγμή της παράβασης. Η συνεχής αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων κάνει τις συνολικές απώλειες να φαίνονται πολύ μεγαλύτερες.

Το Bitcoin στις 12 Ιανουαρίου άξιζε 34.100 $. Τον Μάρτιο η τίμη του έφτασε στα 4.857 δολάρια και τελείωσε το έτος σχεδόν έξι φορές υψηλότερα στα 28.897,40 $.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS