ΑρχικήinetBill Gates: «Μείωση θανάτων του Covid-19 έως το τέλος του 2020»

Bill Gates: «Μείωση θανάτων του Covid-19 έως το τέλος του 2020»

Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates είπε ότι τα φάρμακα για τη θεραπεία του Covid-19 θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό θανάτων στο τέλος του 2020. Ανέφερε βέβαια ότι ένα εμβόλιο θα είναι ζωτικής σημασίας για την επαναφορά της κανονικότητας στην κοινωνία.

bill gates covid-19
Bill Gates: «Μείωση θανάτων του Covid-19 έως το τέλος του 2020»

«Μπορείτε να δείτε το θεραπευτικό όφελος πιο γρήγορα από το προστατευτικό. Νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε σημαντική μείωση του ποσοστού θανάτων μέχρι το τέλος του έτους με το συνδυασμό αυτών των νέων εργαλείων

Ο συνιδρυτής της Microsoft και συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, δήλωσε ότι το «Remdesivir» ήταν μια από τις καλύτερες θεραπείες στην έρευνα για τον Covid-19. Το Remdesivir είναι ένα αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences που έχει αποδείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου για σοβαρά άρρωστους ασθενείς με κορονοϊό, κατά 62% σε σύγκριση με την τυπική φροντίδα.

Ο Gates είπε ότι υπάρχουν δύο ακόμα αντιιικά που εξετάζουν οι επιστήμονες, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα αντί να εγχυθούν με IV όπως η θεραπεία του remdesivir.

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο, ότι σκόπευε να δωρίσει $100 εκατομμύρια στην έρευνα του εμβολίου του Covid-19 και τις προσπάθειες για θεραπεία, στο πλαίσιο του αιτήματος του Παγκόσμιας Οργανισμού Υγείας για συνεισφορές $675 εκατομμυρίων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Τον Ιούνιο, το ίδρυμα υποσχέθηκε επιπλέον $1,6 δισεκατομμύρια στην ένωση εμβολίων Gavi, μια οργάνωση που επικεντρώθηκε στις προσπάθειες ανοσοποίησης των παιδιών εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Επίσης, θα έλεγα ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ενδεχομένως η πιο πολλά υποσχόμενη τάξη… Έχετε ανθρώπους όπως οι Regeneron, Eli Lilly και AstraZeneca που κάνουν πολύ δυνατή δουλειά,» δήλωσε ο Gates στον Andrew Ross Sorkin σε συνέντευξη τη Δευτέρα.

Παρόλο που αυτές οι νέες θεραπευτικές αγωγές για τον Covid-19 θα βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά συμπτώματα, o Gates είπε ότι δεν θα μας «οδηγήσει πίσω στην πλήρη ομαλότητα».

Η Αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η Γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μόλις ξεκίνησαν δοκιμές σε ανθρώπους σε προχωρημένο στάδιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, είπαν ότι ένας από τους τέσσερις υποψήφιους τύπους εμβολίων παρήγαγε αντισώματα εξουδετέρωσης, τα οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι απαραίτητα για την οικοδόμηση ανοσίας στον ιό. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δύο από τις δόσεις των 10 ή 30 μικρογραμμαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer και η BioNTech έλαβαν χρηματοδότηση $1,95 δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή, και την παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους, σε περίπτωση που αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Bill Gates: «Μείωση θανάτων του Covid-19 έως το τέλος του 2020»

Η Moderna, μια άλλη κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου, ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση $472 εκατομμύρια από την κυβέρνηση. Η εταιρεία είχε λάβει προηγουμένως $483 εκατομμύρια από την ομοσπονδιακή υπηρεσία τον Απρίλιο.

Ο Bill Gates είπε ότι «είναι ενθουσιασμένος με όλα τα εμβόλια για τον Covid-19 που έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ

Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να πειστεί το κοινό να λάβει το εμβόλιο, εάν και όταν γίνει διαθέσιμο. Είπε ότι ειδικοί της υγείας πρέπει να στείλουν σαφή μηνύματα ότι το FDA «δεν ξεφεύγει» και ακολουθεί την επαγγελματική του διαδικασία ασφάλειας.

Ο Bill Gates παραδέχθηκε ότι είναι «ανήσυχος» αλλά δεν εκπλήσσεται που οι άνθρωποι προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του πρώτου εμβολίου Covid-19.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS