ΑρχικήyoutubeΑπώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τις μετοχές τεχνολογίας

Απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τις μετοχές τεχνολογίας

Οι έξι μεγαλύτερες μετοχές τεχνολογίας έχουν χάσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε διάστημα τριών ημερών, αλλά στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης οικονομικής πορείας που κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Apple, η οποία έφτασε το όριο αγοράς των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 19 Αυγούστου, υποχώρησε περίπου 325 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η Microsoft είδε την μετοχή της να πέφτει κατά 219 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Amazon υποχώρησε κατά 191 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Alphabet είχε απώλειες ύψους 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Tesla υποχώρησε κατά 21% την Τρίτη για να σηματοδοτήσει τη χειρότερη απώλεια σε μία μόνο μέρα στην ιστορία της, ενώ έχει χάσει 109 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις ημέρες. Τέλος, το Facebook έχει απώλειες της τάξεως των 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Σε γενικές γραμμές, αν σκεφτείτε την απώλεια στο ανώτατο όριο της αγοράς τις τελευταίες 3 ημέρες για την Apple, είναι περίπου 325 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να θέσουμε αυτήν την απώλεια σε προοπτική, είναι ισοδύναμη με τα προβλεπόμενα έσοδα της Apple για το επόμενο ημερολογιακό έτος,” δήλωσε ο Jared Weisfeld.

μετοχές τεχνολογίας

Στις αρχές του 2020, οι έξι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας είχαν αξία περίπου 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, κορυφώθηκαν με την αξία τους να αγγίζει τα 8,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μετά το κλείσιμο της Τρίτης, έχουν συνολικό ανώτατο όριο αγοράς 7,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί μια μεγάλη απώλεια σε λίγες ημέρες για τις μετοχές τεχνολογίας, αλλά αυτές οι έξι εταιρείες αξίζουν 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό,τι άξιζαν στις αρχές του έτους – παρά την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού και τις απώλειες θέσεων εργασίας στις Η.Π.Α.

«Σίγουρα δεν έχω αισθανθεί πανικό από τους πελάτες και τους επενδυτές με τους οποίους μίλησα τις τελευταίες μέρες, αλλά η τεχνολογικοί γίγαντες είχαν μεγάλες απώλειες, κάτι που αποδεικνύεται και από την πτώση της Apple κάτω από το όριο αγοράς των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο Weisfeld.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS