ΑρχικήinetTesla: Οι πιο «επικίνδυνες» μετοχές της Wall Street!

Tesla: Οι πιο «επικίνδυνες» μετοχές της Wall Street!

Οι μετοχές της Tesla ενδέχεται να αυξηθούν κατά 400% αυτό τον χρόνο, αλλά ένας ερευνητής επενδύσεων προειδοποιεί για τους κινδύνους.

tesla
Tesla: Οι πιο «επικίνδυνες» μετοχές της Wall Street!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της New Constructs, David Trainer, χαρακτηρίζει την Tesla ως το πιο επικίνδυνο κεφάλαιο στη Wall Street και λέει ότι τα θεμέλια δεν υποστηρίζουν τόσο υψηλή τιμή και αξία.

«Οποιουδήποτε είδους καλύτερο σενάριο θέλετε να σκεφτείτε για το τι πρόκειται να κάνει η Tesla – αν πρόκειται να παράγουν 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, και να μπουν στην ασφαλιστική επιχείρηση και να έχουν τα ίδια υψηλά όρια με την Toyota – ακόμη και αν πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει, η τιμή της μετοχής εξακολουθεί να σημαίνει ότι τα κέρδη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα από αυτό,» δήλωσε ο Trainer στο «Trading Nation» του CNBC την Πέμπτη.

Σημειώνει ότι η τιμή της μετοχής υποδηλώνει οποιοδήποτε μερίδιο αγοράς από 40% έως 110% με βάση τη μέση τιμή πώλησης. Στην τρέχουσα μέση τιμή πώλησης των 57.000 $ και υποθέτοντας 10,9 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων έως το 2030, αυτό συνεπάγεται μερίδιο αγοράς 42%, λέει ο Trainer. Η Tesla διαπραγματεύεται με 159 φορές προθεσμιακά κέρδη.

Ο Trainer δήλωσε επίσης ότι η πρόσφατη διάσπαση των μετοχών της θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί επικίνδυνη για τους νέους επενδυτές που εισέρχονται στις επενδύσεις.

«Οι διαμερίσεις των μετοχών δεν έχουν σημασία για την αξία. Δεν αλλάζουν το μέγεθος, απλώς το χωρίζουν σε περισσότερα κομμάτια. Ειλικρινά, βλέπω τη διάσπαση των μετοχών ως έναν τρόπο για να προσελκύσουν περισσότερους ανυποψίαστους, λιγότερο εξελιγμένους εμπόρους να προσπαθούν απλώς να κυνηγήσουν αυτό το κεφάλαιο και αυτό δεν είναι πραγματική στρατηγική,» δήλωσε ο Trainer.

Η Tesla διάσπασε το κεφάλαιο της πέντε προς ένα, στις 31 Αυγούστου – οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 12%. Ωστόσο, οι μετοχές έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα κάτω από 5%, αφού ο μεγαλύτερος εξωτερικός μέτοχος της εταιρείας Ballie Gifford μείωσε το μερίδιο του.

Μια πιο ρεαλιστική αποτίμηση, λέει ο Trainer, θα ήταν πολύ χαμηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα.

Tesla: Οι πιο «επικίνδυνες» μετοχές της Wall Street!

«Νομίζω ότι περίπου το ένα 10ο είναι πιθανότατα κατάλληλο αν κοιτάξετε ένα λογικό επίπεδο κερδών,» είπε. «Η Tesla δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα μεριδίων αγοράς ή πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για ηλεκτρικά οχήματα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νόμοι άλλαξαν στην Ευρώπη, και έδωσαν το κίνητρο στους κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν υβρίδια και ηλεκτρικά οχήματα. Το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ. Πιστεύω ρεαλιστικά ότι μιλάμε για κάτι πιο κοντά στα 50 $, όχι στα 500 $, ως πραγματική αξία

Η Tesla  μέχρι στιγμής δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS