ΑρχικήbusinessToyota: Προηγμένη self-driving τεχνολογία σε επαγγελματικά οχήματα

Toyota: Προηγμένη self-driving τεχνολογία σε επαγγελματικά οχήματα

Η Toyota Motor Corp σκοπεύει να αναπτύξει προηγμένα χαρακτηριστικά αυτοκίνησης σε επαγγελματικά οχήματα πριν τα προσθέσει σε αυτοκίνητα που προορίζονται για προσωπική χρήση, δήλωσε ο James Kuffner, ανώτερος αξιωματούχος της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί η self-driving τεχνολογία που δεν απαιτεί συνεχή και άμεση παρακολούθηση της διαδικασίας οδήγησης από τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων on-demand υπηρεσιών οδήγησης και mobile shops.

Toyota επαγγελματικά οχήματα

Οι οδηγοί αυτών των οχημάτων θα χρειαστεί απλά να ελέγχουν και να επιβλέπουν την αυτόματη οδήγηση.

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πετύχετε το “Level 4” για ένα όχημα προσωπικής ιδιοκτησίας», δήλωσε ο Kuffner, αναφερόμενος στο επίπεδο αυτοματισμού στο οποίο τα οχήματα μπορούν να οδηγηθούν υπό περιορισμένες συνθήκες.

«Το Level 4 θα είναι η νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανίας», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι η Toyota αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο «Level 2» ικανό να οδηγήσει τον εαυτό του, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης self-driving αυτοκινήτων, τις επόμενες δεκαετίες.

Η Toyota και οι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένης της Denso Corp, η οποία επενδύει επίσης στο TRI-AD, υιοθετούν μια πιο σταθερή στρατηγική για αυτοκίνητα με τεχνολογία αυτόματης οδήγησης και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) από πολλούς ανταγωνιστές που ήδη διαθέτουν οχήματα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης αυτοκινητοδρόμου.

Πολλοί από τους αντιπάλους της Toyota, ωστόσο, έχουν αλλάξει τους αναπτυξιακούς στόχους σχετικά με τα αυτόματα αυτοκίνητα μετά την ύπαρξη θανατηφόρων ατυχημάτων στα αμάξια της Tesla Inc, γεγονός που έχει δείξει την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS