ΑρχικήsecurityAI-Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να κάνει πιο ασφαλές το blockchain;

AI-Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να κάνει πιο ασφαλές το blockchain;

Το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι δύο βιομηχανίες που παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά και συνήθως έλκουν ανθρώπους με τέτοια ενδιαφέροντα. Το SingularityNET που είναι στην ουσία blockchain startup, δημιούργησε μια αγορά για developers και οργανισμούς για την ανταλλαγή AI μεταξύ τους. Έτσι, είμαστε σε θέση να βλέπουμε τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης αναφορικά με το cryptocurrency.

AI

Ίσως το πιο σημαντικό ελάττωμα της ασφάλειας blockchain είναι ο τρόπος με τον οποίο χειραγωγούνται τα δίκτυα, κάνοντας χρήση υπολογιστικής ισχύος. Από το πρώτο cryptocurrency μέχρι σήμερα, έχουν γίνει αρκετές κλοπές high profile, με απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά έχουν γίνει αναφορές για αυτές τις κλοπές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και φαίνεται να είναι οι κλοπές αυτές ο λόγος, που πολλές φορές οι πελάτες αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες.

Πλέον, έχουν αρχίσει μελέτες για τη διερεύνηση του αν και κατά πόσο το AI μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό malware σε ένα blockchain και να το απομακρύνει. Φυσικά, η χειραγώγηση των δικτύων blockchain δεν αποσκοπεί πάντα σε hacking ή στην κλοπή, αλλά και στην εύρεση διαφορετικών μεθόδων. Γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί από το πρόγραμμα κρυπτογράφησης Velas, το AI-enhanced Delegated Proof of Stake (AI-DPoS), που είναι μια μέθοδος καταπολέμησης αυτού.

Η μέθοδος συναίνεσης Velas AI-DPoS, χρησιμοποιεί την ταχύτητα και την αυτοματοποίηση του AI για την επιβράβευση των χρηστών αναφορικά με την καλή συμπεριφορά και τη σωστή χρήση του δικτύου. Ανεξάρτητα από τη δύναμη του υπολογιστή ενός hacker, η ΑΙ θα αναγνώριζε αμέσως ότι κάτι επικίνδυνο γίνεται και θα το σταματούσε.

AI

Η AI καλείται να βοηθήσει στην προστασία από τις λεγόμενες επιθέσεις “Sybil” – όπου μια ομάδα hackers δημιουργεί εκατοντάδες ψεύτικες ταυτότητες με σκοπό την επιρροή σε ένα δίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα γρήγορα, αλλά αντίθετα η ΑΙ θα αποκτούσε αμέσως γνώμη για τις συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης.

Το γεγονός για την AI είναι ότι τα αμυντικά της συστήματα εξελίσσονται ραγδαία συνεχώς και γι’ αυτό πάντα προηγούνται των hackers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS