ΑρχικήsecurityEFCC: Σύλληψη γυναίκας και 133 άλλων εγκληματιών, που βρίσκονταν στη λίστα του...

EFCC: Σύλληψη γυναίκας και 133 άλλων εγκληματιών, που βρίσκονταν στη λίστα του FBI

EFCCΟ προσωρινός πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων (EFCC) της Νιγηρίας, Ibrahim Magu, αποκάλυψε χθες, 2 Σεπτεμβρίου 2019, ότι η επιτροπή κατάφερε να συλλάβει μια γυναίκα την οποία αναζητούσε το FBI. Η γυναίκα, η οποία είναι ύποπτη για τη διάπραξη ηλεκτρονικών εγκλημάτων, συνελήφθη στο Benin City, την πρωτεύουσα του Edo State.

Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα της ύποπτης γυναίκας, επειδή οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο κ. Magu αποκάλυψε το περιστατικό της σύλληψης στο Benin City και τόνισε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί και συνεργάζεται με άλλες αρχές, όπως το FBI, για να περιορίσει τέτοιου είδους εγκλήματα, που μπορεί να προκαλέσουν τεράστια οικονομική ζημιά στα θύματά τους.

Ο πρόεδρος είπε ότι η ύποπτη “εμπλέκεται στην απόκτηση / κλοπή των στοιχείων ταυτότητας των θυμάτων και στη μεταφορά αυτών των στοιχείων σε συνεργάτη της από την Αμερική”. Ο συνεργάτης της φαίνεται πως χρησιμοποιούσε την ταυτότητα των θυμάτων για να καταθέτει ψευδείς φορολογικές δηλώσεις στην υπηρεσία Internal Revenue Service. Η ύποπτη κατάφερε, επίσης, να κλέψει πολλά κεφάλαια σε μορφή bitcoin.

Ο Πρόεδρος της EFCC δήλωσε, ακόμα, ότι η επιτροπή έχει κάνει πολλές παρόμοιες συλλήψεις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019 στα Edo, Delta και Ondo states. Συγκεκριμένα, έχει συλλάβει 113 απατεώνες του Διαδικτύου. Το δικαστήριο καταδίκασε τους 53 από αυτούς.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει από τους απατεώνες πάνω από 30 αυτοκίνητα, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σκληρούς δίσκους και άλλα.

Σύμφωνα με τον κ. Magu, η επιτροπή έχει συλλάβει έναν εγκληματία του κυβερνοχώρου και δύο αδέλφια, που εμπλέκονται σε επιθέσεις σε εταιρικά emails. Οι εγκληματίες εξαπατούσαν τα θύματα και αποκτούσαν πρόσβαση στα email.

Η επιτροπή είναι αποφασισμένη να βρει όλους τους απατεώνες που διαπράττουν ηλεκτρονικά και οικονομικά εγκλήματα, ενώ έχει βάλει στο στόχαστρο και νόμιμες επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, καζίνο, επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που στην πραγματικότητα ασχολούνται με ύποπτες δραστηριότητες.

Ο κ. Magu ζήτησε από τα ΜΜΕ και όλους τους πατριώτες Νιγηριανούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να περιορίσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και τα οικονομικά εγκλήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS