ΑρχικήsecurityΟ Peter Thiel ζητά από το FBI και τη CIA να ερευνήσουν...

Ο Peter Thiel ζητά από το FBI και τη CIA να ερευνήσουν τη Google

Thiel Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Peter Thiel δήλωσε την Κυριακή ότι το FBI και η CIA πρέπει να διερευνήσουν εάν και κατά πόσο οι  κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει στη Google.

Ο Thiel, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook και υποστηρικτής του προέδρου Trump, πραγματοποίησε μια ομιλία στο National Conservatism Conference στην Ουάσινγκτον και επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ερωτήματα. Τα δύο από αυτά απευθύνονταν στη Google.

Το ένα εξ’ αυτών λέει: “Αντιλαμβάνεται η ανώτερη διοίκηση της Google ότι οι κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει τόσο πολύ στην εταιρεία»;

Σύμφωνα με τον Thiel, αυτό το ερώτημα «πρέπει να διερευνηθεί από το FBI και τη CIA».

Ο Thiel κατηγόρησε, επίσης, τη Google για τις δουλειές, που κάνει στην Κίνα.

Στη συνέχεια, ο επενδυτής αναρωτήθηκε για το αν η διείσδυση της Κίνας στη Google είναι τόσο μεγάλη, που ανάγκασε την τεχνολογική εταιρεία να συνεργαστεί με τον κινεζικό στρατό και όχι με τον αμερικανικό.

Η Google δεν έχει δώσει ακόμα κάποια απάντηση σχετικά με τα σχόλια του Thiel.

Πέρυσι, η Google δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές, όταν αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει συνεργασία με την Κίνα. Η εταιρεία αποφάσισε να εργαστεί πάνω σε ένα αμφιλεγόμενο project, που στόχευε στην κυκλοφορία μιας υπηρεσίας αναζήτησης, που επιτρέπει τη λογοκρισία.

Τότε, η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι αυτό το project αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να επανέλθει στην αγορά της web αναζήτησης στην Κίνα, μετά από χρόνια απουσίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό το project, το οποίο είναι γνωστό ως Dragonfly. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια έκθεση ανέφερε ότι η Google τελικά διέκοψε τη συνεργασία.

Ωστόσο, μια άλλη έκθεση ανέφερε ότι η Google δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη σύμβασή της με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, που έληξε νωρίτερα αυτό το έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS