ΑρχικήsecurityΤο FBI σχεδιάζει να ασκήσει περισσότερο έλεγχο στα social media

Το FBI σχεδιάζει να ασκήσει περισσότερο έλεγχο στα social media

FBI Το FBI προσπαθεί συνεχώς να βρει τρόπους, που θα του επιτρέψουν να εντοπίζει και να παρακολουθεί εγκληματίες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η υπηρεσία θέλει να έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι΄αυτό το λόγο, ενδιαφέρεται για την εύρεση ενός εργαλείου παρακολούθησης των κοινωνικών πλατφορμών. Ουσιαστικά, το FBI ενδιαφέρεται για ένα “εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης”, το οποίο θα βοηθά στην παρακολούθηση τρομοκρατικών ομάδων, εγχώριων απειλών, εγκληματικών δραστηριοτήτων και άλλων.

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα δώσει στο FBI τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στα πλήρη προφίλ των ατόμων στα social media. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να βλέπει πληροφορίες, όπως στοιχεία ταυτότητας του χρήστη, emails, διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνου. Το εργαλείο θα επέτρεπε, επίσης, στο FBI να παρακολουθεί τους εγκληματίες με βάση την τοποθεσία, να παρακολουθεί τα όσα πληκτρολογούν και να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων θα επιτρέψει στο FBI να ανιχνεύσει, να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει τις διάφορες απειλές, που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η χρήση ενός τέτοιου εργαλείου ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Πολλοί μπορούν να θεωρήσουν ότι το FBI παραβιάζει την ιδιωτική ζωή. Ωστόσο, η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι θα φροντίσει για την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών.

Η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση απειλών, που προέρχονται από τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ομάδες θα μπορούσε να είναι πολύ βοηθητική. Πέρα από το FBI, και η CIA έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται πάνω σε δικά της εργαλεία παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, όσο καλή κι αν ακούγεται αυτή η ιδέα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει κακή χρήση του εργαλείου και να παραβιαστούν η ιδιωτική ζωή και οι ελευθερίες των ανθρώπων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS